Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Seri koca! - Evli ve 5 çocuk babası adam sahte kimlikle tekrar evlendi

        Neşet KARADAĞ / ADANA

        Adana’da evli ve 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi (27), arkadaşının ilaç yazdırması için kendisine verdiği nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp eczane çalışanı H.T. (20) ile resmi nikâhla evlendi. Kimlik sahibinin telefonuyla eşinin evli olduğunu ve sahte kimlikle kendisi ile evlendiğini öğrenen 27 haftalık hamile genç kadın, terk etmek istediği kocasından şiddet görüp ölümle tehdit edilince savcılığa başvurdu.

        SAHTE AKRABALAR

        Eczanede çalışan H.T., 2013’te kendisini “İsmail Taş” olarak tanıtan Ahmet Çiftçi ile 4 aylık arkadaşlıktan sonra evlenmeye karar verdi. Çiftçi, “Annem Rahşan ve babam Mahmut” diye tanıttığı 2 kişi ve akrabaları olduğunu söylediği 4-5 kişiyle H.T.yi istemeye gitti. 15 Ocak 2014’te resmi nikâhla evlenen çiftin bir müzikholdaki düğününe ise damadın sadece 2 arkadaşı geldi.

        HAMİLEYKEN GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

        Evlendikten sonra hamile kalan H.T., 2 ay önce gelen bir telefonla neye uğradığını şaşırdı. Arayan kişi “Ben gerçek İsmail Taş’ım. Eşinin adı Ahmet Çiftçi’dir. Evli ve 5 çocuğu var” dedi. Hemen eşine bu iddiayı soran H.T., Şanlıurfalı olduğunu söyleyen Çiftçi’nin, “Zorla evlendirildim. Eşimi sevmiyorum. Seni bırakmak istemediğim için bu yalana başvurdum” savunmasıyla karşılaştı. H.T. babasının evine gitmek isteyince Çiftçi, “Bir yere gitmeyeceksin. Yoksa seni öldürürüm” diye tehdit edip, dövmeye evdeki eşyaları satmaya başladı.

        SAVCILIĞA BAŞVURDU

        Yaşadıklarına daha fazla dayanamayan H.T. Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Ahmet Çiftçi, İsmail Taş ve kendisini istemeye gelen sahte akrabalardan şikâyetçi oldu. Suç duyurusu üzerine polis, Çiftçi ile kimliği kullanılan imam nikâhıyla evliliğinden 2 çocuğu bulunan Taş’ı gözaltına aldı. Çiftçi, çıkarıldığı mahkemede ‘dolandırıcılık ve sahtecilik’ suçlarından tutuklandı. Kimliğin sahibi arkadaşı İsmail Taş ise serbest bırakıldı. Çiftçi’nin ifadesine başvurulan babası Mahmut Çiftçi’nin de oğlundan şikâyetçi olup, “Oğlum sürekli başkalarının kimlikleriyle birçok kadınla evlenmiş. Kadınları kandırıp evlenmesinden bıktım” dediği belirtildi. Çiftçi’nin başka kadınlarla da evlenip evlenmediği araştırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ