Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Harvey Weinstein'a yönelik bir suçlama da Ambra Battilana'dan geldi
        1

        ABD'de 50'den fazla kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'a yönelik bir suçlama da İtalyan model Ambra Battilana'dan geldi.

        2

        New Yorker'a konuşan Ambra Battilana, Harvey Weinstein'ın Nisan 2015'te göğüslerine dokunduğu, elini eteğinin altına götürdüğünü, bunun üzerine polise şikayette bulunduğunu söyledi.

        3

        "HADİ ODAMA GEL"

        Battilana, polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein'ın kendiisnden özür dileyip "Hadi, odama gel" dediğini öne sürdü.

        4

        Polisle birlikte otele gittiklerini, dedektiflerin Weinstein'a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya giremediğini, polislerin Weinstein'ı gözaltına aldığını anladığını anlattı.

        5

        İtalyan model, avukatların kendisine sunduğu anlaşmayı kabul etmesiyle ünlü film yapımcısının kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu belirtti.

        6

        1 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA!

        1 milyon dolar karşılığında 'kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması' yaptığını, bu kapsamda Weinstein'a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını, ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, "Weinstein'ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi" ifadelerini kullandı.

        7

        "SÖZLEŞMEYİ TAM ANLAMADIM"

        İtalyan model, anlaşmayı imzalamasını "O zaman 22 yaşındayım. İngilizceyi iyi bilmiyordum. Sözleşmeyi tam anlamadım. Avukatım ailem için en iyisinin bu olduğunu ileri sürerek kabul etmemi tavsiye etti.

        8

        Weinstein'ın medyayı üzerime saldırtmasından da korktum. Annem ve kardeşime destek olmam gerektiğini, hayatımın mahvolacağını düşünüp sözleşmeyi imzaladım.

        9

        Ancak doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum" sözleriyle gerekçelendirdi.