Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İkinci el otomobil - ikinci el otomobil fiyatları 2017 - Otomobil Haberleri

        Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakında 2018 model araçların piyasaya çıkacağını ve düşük fiyatlı otomobillerin fazla kalmadığını söyledi.

        Hem sıfır hem deikincielde kaliteli araçların her zaman alıcısının olduğunu dile getiren Yanık,ikincielpiyasasında aracın kaportasının, motorunun, yürüyen aksamının ve kilometresinin fiyatlandırmada etkili olduğunu vurguladı.

        İkincielsektöründe satışların belirli dönemlerde hareketli olduğunu ancak özellikle yaz bitiminde fiyatların düşmesinin beklendiğini dile getiren Yanık, "Sıfır araçların fiyatlarının artması,ikincielpiyasasında da fiyatları yükseltti. Bu nedenle tatil oldu, tatilden dönüldü, yaz bitti, sonbahar geliyor diyeikincielde fiyatların düşmesini beklemeyin, düşmez. Parası olan bir araç almayı planlayanlar fiyat düşecek diye beklemesin hemen harekete geçsin. Yeni modeller çıktıkçaikincielde etkileniyor. Parasına göre sorunsuz otomobile kavuşmak isteyenler mutlaka galericilere gelsinler." diye konuştu.

        "10 LİRALIK ARAÇ 20-25 LİRALARA ÇIKIYOR"

        Yanık, internet siteleri yüzündenikincielpiyasasının gereğinden fazla yükseldiğine dikkati çekerek, "Vatandaşlarımız, arabalarını sitelere eklerken emsallerine bakarak fiyatlandırma yapıyor. Dolayısıyla Türk milletinde bir durum var, 'Biraz daha fiyatı yüksek yazalım pazarlık yapıp aşağıya düşeriz' derken 10 liralık araç, internet sitesinde 20-25 liralara çıkıyor." değerlendirmesini yaptı.

        İkincielde en doğru fiyatı galericilerin verdiğini ifade eden Yanık, "İnternetteki araç fiyatlarına kimse aldanmasın. Otomobilini satacaklar, kendi araçlarını sıfır fiyatlarıyla değerlendirerek hareket etsin. Arabalarındaki değişenler ne, kilometresi kaçta, kaporta aksamı ne durumda bakarak yetkili birine göstererek, arabaların müşteriye satılacak fiyatını esnafa satılacak fiyatını öğrenerek internet sitelerine koysunlar. Öbür türlü verdikleri ilanlar piyasayı gerdiği gibi araba fiyatlarını da yükseltiyor." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ