Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnci kefalinin zorlu göçü başladı
        1

        Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz arası uygulanan av yasağı sürüyor.

        2

        DHA'nın haberine göre Van'ın ve bölgenin önemli değerlerinden olan, Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek, uçarcasına derelere akın eden inci kefallerinin göç süreci yaklaşık bir ay devam ediyor.

        3

        Göç sırasında görsel bir şölen sunan inci kefalinin korunması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma, polis ve zabıta ekipleri, 724 nöbet tutuyor.

        4

        Erciş ilçesindeki Deliçay ile Muradiye'deki Bendimahi Çayı'na gelmeye başlayan inci kefalleri, balıkçılıkla uğraşan binlerce kişiye ekmek kapısı olurken, diğer yandan göç yolculuğunda da bölge turizmine de büyük katkı sağlıyor.

        5

        İnci kefallerinin göç sürecini izlemek için bölgeye gelen Fesih Bakan, “Bu anları fotoğraflıyoruz. Çektiğimiz fotoğrafları sosyal medya hesaplarımızda da paylaşıp, bölgenin tanıtımına katkı sunuyoruz. Herkesi balıkların göçünü izlemeye davet ediyoruz” dedi.

        6