Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik İşte, o banka 100 milyon TL'lik girişim yatırım fonu kuruyor! - Girişimcilik Haberleri

        Workup Girişimcilik Programı üçüncü dönem mezunlarını verdi. İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu programın dönem sonundakiDemo Day etkinliğinde, 10 girişim sahneye çıkarak yaptıkları işleri anlattı. Girişimcilik ekosisteminin paydaşlarını bir araya getiren etkinliğin açılış konuşmasını yapanTürkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bugüne kadar girişimlere işbirlikleri şeklinde sürdürdükleri katkıya, finansal destekle devamn edeceklerini anlattı.

        REKLAM

        Bali, "İş Bankası Grubu bünyesinde kurduğumuz Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. altında geçtiğimiz ay sonu itibarıyla oluşturulan Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na İş Bankası olarak 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettik. Böylece, girişimlere kurulan fon aracılığıyla ortak olarak, ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlayacak ve ölçeklenmelerinde pay sahibi olacağız” dedi.

        ÇİN'DEN SONRA LONDRA'DA DA MERKEZ AÇACAK

        Türkiye haricinde yurtdışındaki girişim ekosistemlerini de takip ettiklerini kaydededen Bali, "Silikon Vadisi’nde kurduğumuz inovasyon merkezimiz Maxitech aracılığı ile dünyanın en önemli girişimcilik ekosistemindeki yeni oluşum ve teknolojilerle ilgili gelişmeleri takip ederek işbirliği fırsatlarını değerlendiriyoruz. Maxitech ile birlikte öne çıkan yapay zekâ, robotik teknolojiler ve fintech örneklerini yerinde görüp, yakından izliyoruz" ifadesini kullandı.

        Silikon Vadisi’nde açılan merkezin benzerini 29 Ekim’de Çin'in Şanghay kentinde açtıklarını belirten Bali, 2019 yılında da Londra’da bir merkez açacaklarının bilgisini paylaştı.

        REKLAM

        7 BİN BAŞVURU ALINDI

        Üçüncü dönemi tamamlanan Workup girişimcilik programı çerçevesinde, bugüne kadar 7 binin üzerinde başvuru alındı. 40 girişimin dahil edildiği programın üçüncü dönemiyle birlikte mezun girişim sayısı 29’a yükseldi. Daha önceki mezun olan 19 girişimden 7’si yurt dışına satış yaparken, 5 girişim de yatırım aldı.

        Demo Day'de sahneye çıkan 10 girişim ise şu şekilde; Animega, Compocket, Doktorderki, Epiqur,Hangi Üniversite Hangi Bölüm,Her Yerde Pilates, Leadonly,Onboardio,StartupHR,UserGuiding.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ