Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Çatalca'da bir tarladaki anızların tutuşmasıyla başlayan yangın sıçradığı çiftlikte hasara neden oldu.

        Alınan bilgiye göre, İnceğiz Mahallesi'ndeki bir arazide çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle önce bitişikteki tarlaya, ardından bir çiftliğe sıçradı.

        Çiftlik çalışanları durumu itfaiyeye bildirerek, 150 büyükbaş hayvanı bulundukları yerden çıkarıp güvenli bir bölgeye götürdü.

        Kısa sürede olay yerine gelen Çatalca Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin çabalarının yetersiz kalması nedeniyle bölgeye sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

        Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

        Çiftlik çalışanları, yaklaşık 5 bin metrekare alana sahip çiftlikte 10 bin balya samanın yandığını ve toplam hasarın 500 bin lirayı geçtiğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler