Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları! Google bu sene zirveyi kaptırdı
        1

        Dünyanın dört bir yanında şirketler her sene geliştirdikleri özellikler ile mücadele etmeyi sürdürüyor. Küresel hizmet veren şirketler yine küresel çapta etki yaratmaya ve zirveye çıkmaya çalışıyor.

        2

        World Brand Lab son 19 yıldır “Dünyanın En Etkili 500 Markası” listesini açıklıyor ve hangi şirketlerin öne çıktığını insanlara duyuruyor.

        World Executive Group firmasının parçası olan World Brand Lab 2022 yılının listesi açıkladı. Listede 500 farklı şirket bulunuyor. Listenin ilk 10’unda ise tanınan dev markalar yer aldı.

        3

        Liste oluşturulurken markaların küresel etkisi, liderliği, piyasa değeri ve marka sadakati gibi faktörler ele alındı.

        4

        İŞTE 2022 YILININ EN ETKİLİ 10 MARKASI

        Liste incelendiğinde ABD’nin teknoloji devi Apple’ın ilk sırada yer aldığı görülüyor. İki ve üçüncü sıralarda teknoloji devi Microsoft ve Google bulunuyor.

        5

        Geçen sene birinci olan Google yerini Apple’a kaptırmış durumda. Ek olarak üç otomobil devi Toyota, Mercedes ve Tesla listede yer alırken, perakende zinciri Walmart ve yiyecek içecek şirketi Coca-Cola ilk 10’da yer alıyor.

        6

        Listede en dikkat çeken marka isen Tesla. Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi, bu yıl önemli ilerleme kaydederek 72’inci sıradan 10’uncu sıraya yükseldi.

        Listede ABD şirketlerinden yalnızca iki farklı yabancı şirket var. Japonya’dan Toyota ve Almanya’dan Mecedes-Benz.

        7

        500 MARKANIN 198’İ ABD ŞİRKETİ

        World Brand Lab başkanı Dr. Steve Woolgar, 2022 listesinde 33 ülkenin yer aldığını belirtirken en çok ABD’de yer alan markaların listeye girdiğini açıkladı.

        8

        Fransa, Japonya, Çin ve Birleşik Krallık ise ABD’den sonra listede yer alıyor. World Brand Lab’in listesinde Türkiye’den bir marka yer almıyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ