Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İsveç İsveç: 0 - İngiltere: 2 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İSVEÇ - İNGİLTERE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde İsveç ile İngiltere, Samara Arena'da karşılaştı.

        Mücadelede ilk gol 30. dakikada geldi. İngiltere'nin sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Ashley Young kullandı, ceza sahası içinde kafayı vuran Harry Maguire topu ağlara yolladı. İngiltere maçta 1-0 öne geçti. Bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        İngiltere 59. dakikada farkı ikiye çıkardı... Ceza sahası dışı sağ çaprazından Jesse Lingard'ın yaptığı ortaya arka direkte Dele Alli kafayı vurdu ve top 2. kez İsveç ağlarına gitti. İngiltere bu golle skoru 2-0 yaptı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, İngiltere mücadeleden 2-0 galip ayrıldı ve yarı finaldeki rakibini beklemeye başladı.

        İngiltere, yarı finalde Rusya-Hırvatistan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

        İSVEÇ: 0 - İNGİLTERE: 2

        STAT: Samara Arena

        HAKEMLER: Björn Kuipers, Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

        İSVEÇ: Olsen, Krafth (Dk. 85 Jansson), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Larsson, Ekdal, Claesson, Forsberg (Dk. 65 Olsson), Berg, Toivonen (Dk. 65 Guidetti)

        İNGİLTERE: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Henderson (Dk. 85 Dier), Trippier, Dele Alli (Dk. 77 Delph), Lingard, Ashley Young, Sterling (Dk. 80 Rashford), Kane

        GOLLER: Dk. 30 Maguire, Dk. 59 Dele Alli (İngiltere)

        SARI KARTLAR: Dk. 87 Maguire (İngiltere), Dk. 88 Guidetti, Dk. 90+4 Larsson (İsveç)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        Karşılaşmanın 19. dakikasında Sterling'in ayağından açılan topla ceza yayı önünde buluşan Harry Kane'in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

        30. dakikada İngiltere öne geçti. Ashley Young'ın sol taraftan kullandığı korner atışında, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Maguire, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

        45. dakikada Henderson'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sterling, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Olsen'i geçemedi. Topu yeniden önünde bulan İngiliz futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmanın müdahalesiyle kornere gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        59. dakikada İngiltere farkı ikiye çıkardı. Lingard'ın sağ taraftan ortasına arka direkte yükselen Dele Alli'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-2.

        72. dakikada sol taraftan gelişen İsveç atağında ceza alanında topla buluşan Berg'in vuruşunda, kaleci Pickford son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

        Karşılaşmayı 2-0 kazanan İngiltere, 1966 ve 1990'dan sonra tarihinde üçüncü kez turnuvada yarı finale yükseldi.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        ---------------------

        İLK MAÇ 1923'TE

        İsveç ile İngiltere, tarihteki ilk maçlarını 21 Mayıs 1923'te oynadı.İsveç'in başkenti Stockholm'de oynanan hazırlık maçında, İngiltere ilk yarısını da 3-1 önde geçtiği mücadeleyi 4-2 kazandı.Bu karşılaşma rekabetteki ilk maç ve ilk İngiltere galibiyeti olarak tarihe geçti.

        REKABETTE EŞİTLİK VAR

        İki ekip oynayacakları mücadele ile aralarındaki 24. maça çıktı. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan 24 karşılaşmada İsveç 7, İngiltere ise 8 galibiyet elde etti. 9 maç ise beraberlikle sona erdi.İngiltere'nin attığı 37 gole, İsveç 31 golle karşılık verdi.

        ENFARKLI GALİBİYET İNGİLTERE'DEN

        İki ekip arasındaki rekabette en farklı galibiyete İngiltere ulaştı.İngilizler, 17 Mayıs 1937'de deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı 4-0 kazandı. İngiltere'ye rekabetteki en farklı galibiyeti getiren hazırlık karşılaşmasındaki tüm goller ilk yarıda geldi.

        İSVEÇ'İN İLK GALİBİYETİ 26 YIL SONRA

        İsveç, İngiltere karşısındaki ilk galibiyetini rekabetin 26. yılı olan 1949'da aldı.İkinci Dünya Savaşı'nın ardından İsveç'in başkenti Stockholm'de oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-1 kazandı. Rekabetin 4. maçı olan bu karşılaşmada İngiltere ilk yenilgisini yaşadı.

        İSVEÇ'İN 12 MAÇLIK YENİLMEZLİĞİ

        İsveç, 1979 ile 2006 arasında İngiltere ile oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. Güçlü rakibine karşı en uzun yenilmezlik serisini elde eden İsveç, bu süreçte oynanan 12 maçta 4 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 13 gol atan İsveç, kalesinde ise 9 gol gördü.

        ZLATAN'IN MAÇI

        İki ekip arasındaki rekabette oynanan son karşılaşmayı İsveç kazandı.İsveç'in Solna şehrinde oynanan hazırlık maçında ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-1 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.İsveç'e, İngiltere karşısında galibiyeti getiren 4 golü de yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic attı. Ibrahimovic'in damga vurduğu maçta attığı son gol ise uzun süre konuşulmuştu.

        İSVEÇ 51. MAÇINDA

        Dünya Kupası'nda 12. kez mücadele eden İsveç, şampiyona tarihindeki 51. maçına çıktı. Avrupa ekibi oynadığı 51 maçta 19 galibiyet, 13 beraberlik ve 19 yenilgi aldı. Oynadığı maçlarda 80 gol atarken, kalesinde 73 gol gördü.

        İNGİLTERE 67. MAÇINDA

        İngiltere, şampiyona boyunca çıktığı 67 maçta 29 galibiyet, 21 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. 90 gol atarken, kalesinde ise 60 gol gördü. 15. Dünya Kupası'nı yaşayan İngilizler 1966'da ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak Dünya şampiyonu unvanını elde etmişti.İngilizler o günden sonra katıldıkları 9 turnuvada yarı finalden yukarısını göremediler. Ada ekibinin, Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu 1986 ve 1990'daki şampiyonalarda 10 kez fileleri havalandıran Gary Lineker.

        ----------------------------------

        ÖN PLANA KİMLER ÇIKAR?

        > Turnuvanın gol krallığı yarışında 6 golle zirvede bulunan Harry Kane, Raheem Sterling ve Dele Alli, Dünya Kupası'nda 52 yıldır süren şampiyonluk özlemine son vermek isteyen İngiltere'nin en önemli isimleri olarak dikkati çekiyor.

        > Kupa tarihinde daha önce bir kez finalde kaybeden İsveç ise takımın 10 numarası Emil Forsberg'e güveniyor.

        İSVEÇ

        Almanya, Meksika ve Güney Kore ile F Grubu'nda yer alan İsveç Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        2016 yılında takımın başına geçen 55 yaşındaki Janne Andersson yönetimindeki İsveç, Avrupa elemelerinde Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus'un yer aldığı A Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 6 galibiyet ve bir beraberlikle 19 puan toplayan İsveç, 26 gol atarken, 9 gol yediği A Grubu'nu Fransa'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak play-off hakkı kazandı.

        Avrupa elemeleri play-off turunda İtalya ile mücadele eden İsveç, iki maç sonucunda rakibine üstünlük kurdu ve 12. kez adını Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'e Dünya Kupası kadrosunda yer vermeyen Andersson yönetimdeki İsveç'te, futbolcuların çoğu Avrupa'nın liglerinde top koşturuyor. İsveç'in defans hattında Victor Lindelof, Mikael Lustig, Andreas Granqvist forma giyecek.

        Orta sahasında Emil Forsberg, Victor Claesson ve Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz'ın da bulunduğu İsveç'in forvet hattında ise tecrübeli Marcus Berg ve dinamik John Guidetti yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İsveç Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 11 kez katıldı. 1934'te çeyrek final oynayan İsveç, 1938'de dördüncü oldu. 1950'de üçüncülük elde eden İsveç, ev sahibi olduğu 1958'de ise finalde Brezilya'ya kaybetse de tarihinin en büyük başarısına ulaştı.

        Bundan önce katıldığı son organizasyonda (2006) ikinci turda Almanya'ya elenen İsveç, dünya kupalarında 46 maç yaptı. Bu maçlardan 16'sını kazandı, 17'sinden mağlubiyetle ayrıldı. İsveç, Dünya Kupası tarihi boyunca 74 gol attı, kalesinde ise 69 gol gördü.

        İsveç'in dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1938 - Dördüncü

        1950 - Üçüncü

        1958 - Final

        1970 - İlk tur

        1974 - İkinci tur

        1978 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - Üçüncü

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        -----------------

        İNGİLTERE

        Belçika, Panama ve Tunus ile G Grubu'nda yer alan İngiltere'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İngiltere Milli Takımı'nın eski savunma oyuncularından Gareth Southgate'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere, Avrupa elemelerinde Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya ve Malta ile mücadele etti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan ve beraberliklerini İskoçya ve Slovenya deplasmanlarında alan İngiltere, F Grubu'nu 26 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası'na katılım hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Bobby Charlton, Peter Shilton, Gary Lineker, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi eski yıldız oyuncuların forma giydiği İngiltere, Rusya'daki Dünya Kupası'nda genç yıldızlarına güveniyor.

        Premier Lig'de 37 maçta 30 gol atarak, 32 kez fileleri havalandıran Muhammed Salah'ın ardından gol krallığını ikinci sırada tamamlayan Harry Kane, İngiltere'nin Rusya'da gol yollarında en önemli kozu olacak. Ayrıca, Dele Alli ve Raheem Sterling de İngilizlerin güvendiği genç oyuncular.

        FIFA dünya sıralamasında 13. sırada bulunan İngiltere'nin kadrosundaki tüm oyuncuları İngiltere Premier Lig'de forma giyiyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İngiltere Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

        Organizasyon tarihinde 62 maç yapan İngilizler, bunlardan 26'sını kazandı, 20'sinden beraberlikle, 16'sından mağlubiyetle ayrıldı. Üst üste son 5 turnuvaya katılan İngiltere, Dünya Kupası tarihi boyunca 79 gol attı, kalesinde 56 gol gördü.

        Dünya Kupası'nın deneyimli takımları arasında yer alan İngiltere, son katıldıkları Brezilya'da düzenlenen şampiyonada beklentileri karşılayamadı. Roy Hodgson yönetimindeki İngiltere; Kosta Rika, İtalya ve Uruguay ile yer aldığı grubu yalnızca 1 puan ile son sırada tamamlayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        İngiltere'nin Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1950 - Grup aşaması

        1954 - Çeyrek final

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Çeyrek final

        1966 - Şampiyon

        1970 - Çeyrek final

        1982 - Altıncı

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Dördüncü

        1998 - Son 16

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Son 16

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ