Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AÇIKsu yüzme branşında son olarak Yeni Zelanda'daki Cook Strait Kanalı'nı geçerek dünyanın en tehlikeli 7 boğaz geçişinden 4'ünü tamamlamayı başaran İzmirli sporcu Bengisu Avcı, Estonya'daki Buz Yüzme Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Bengisu Avcı, ince buz tabakasıyla kaplı, sıfır derecelik denizde yapılan yarışta 200 metre kurbağalamada kendi yaş kategorisinde birinciliği elde etti. İzmirli ultramaraton yüzücüsü ayrıca 200 metre kurbağalama genel klasman ve 200 metre serbest yaş grubunda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı.

        OCEANS 7'YE İLERLİYOR

        Bengisu Avcı, okyanus şartlarının en zorlu olduğu Dünya'nın 7 büyük kanalını yüzerek geçen ilk Tük kadın olma yolunda da bir yandan ilerliyor. Şu ana kadar OCEANS-7’de dört kanalı geçen ilk Türk kadın unvanını elinde bulunduran Bengisu Avcı, Manş Denizi ve Cebelitarık’ı en hızlı geçen Türk, Catalina’yı aşan ilk Türk kadın konumunda bulunuyor. İzmirli yüzücü, Hawaii-Molokai, İskoçya-Kuzey Kanalı ve Japonya-Tsugaru kanallarını da geçtiği taktirde OCEANS-7’yi tamamlayıp tarihe geçecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler