Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'İZMİR,CUMHURİYETİN ZAPT EDİLEMEZ BİR KALESİDİR'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Balçova ilçesinin ardından Narlıdere'de, Konak ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda ve Bayraklı'da seçim otobüsünden halkı selamladı. Daha sonra Bornova Meydanı'nda da halka seslenen Özel, "Ne öğrendiysem Bornova'da öğrendim. Bugün Özgür Özel varsa Bornova Anadolu Lisesi sayesinde var, Bornova sayesinde var, İzmir sayesinde var. İzmir, Cumhuriyet’in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa, bir devrim başlayacaksa, bir devir kapanacak, bir devir açılacaksa o Bornova'dan başlayacak, İzmir'den başlayacak. Onun için Bornova'da belediye başkan adayımız Bornova'ya okumaya gelmiş Ege Üniversitesi'nin KYK yurdunda kalmış, orada okumuş, hayata İzmir'den atılmış gencecik bir kardeşimiz Ömer Eşki. CHP'deki değişimin, dinamizmin, gençlere duyulan güvenin önemli sembol isimlerinden bir tanesi. Yarın hepimiz elbette büyükşehir sonuçlarına bakacağız. Bir gözüm Manisa'da, bir gözüm Osmaniye'de, bir gözüm büyükşehirlerde ama bütün Türkiye'nin bir gözü de Bornova'da olacak, İzmir'de olacak. İzmir, Cumhuriyet’in zapt edilemez bir kalesidir" dedi.

        Belediye başkan adayları için oy isteyen Özel, "İzmir'in bütün sosyal demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, Kürt'üyle Türk'üyle Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Göçmen'iyle, İzmir'in bütün renkleriyle bir araya gelmeye, Ömer Eşki'ye ve Cemil Tugay'a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı 'İzmir İttifakı'dır" diye konuştu.

        Yağmur ÖNGÜN / İZMİR,

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler