Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de düzenlenen 77'nci Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası başladı. İzmir Atatürk Stadı'nda gerçekleşen şampiyonaya 21 ülkeden 430 sporcu katıldı. İzmir'de 35 yıl aradan sonra Balkan Atletizm Şampiyonası düzenlendi. Yarın sona erecek şampiyonada sporcular haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası barajını geçmek ve olimpiyat kotası almak için mücadele ediyor. Geçen yıl Sırbistan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nı 24 madalya alarak birinci tamamlayan Türkiye, yine hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

        Şampiyonada uzun atlamada Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Yunanistanlı Miltiadis Tentoglou, yüksek atlamada Avrupa Şampiyonası madalyalı sporcu Angelina Topic gibi üst düzey sporcular yer alıyor. Milli takımımızda ise 200m Dünya Şampiyonu Ramil Guliev, Avrupa şampiyonu Tuğba Danışmaz, Necati Er, Eda Tuğsuz, Berke Akçam ve İsmail Nezir gibi genç yıldızlar da yer alıyor. Yarışmalara Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Yunanistan, Makedonya, Güney Kıbrıs, Karadağ, Kosova, Moldova, Romanya, Sırbistan, Ukrayna, Malta, Slovenya, San Marino katıldı.

        GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        - Uzun atlama yarışmalarından görüntü

        - 400 metre erkekler ve kadınlar koşu

        - Sırıkla atlama görüntü

        - Cirit atma görüntü

        - Genel detay görüntü

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler