Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Japonya Dışişleri Bakanı Kono Ürdün'de

        AA'nın haberine göre, iki bakanın görüşmesinde, Filistin meselesi, Suriye'deki kriz, terörle mücadele ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

        Ürdün ile Japonya arasında yatırım, ticaret ve ekonomi alanlarındaki iş birliğini artırmak için benimsenen kurumsal mekanizmaların etkisi üzerinde duran bakanlar, iş birliği yelpazesini genişletecek adımlar atmanın gerekliliğini vurguladı.

        Görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili değerlendirmede bulunan Safedi, söz konusu adımı "uluslararası kanunların ihlali" olarak gördüklerini ifade etti.

        Safedi, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünü değiştirmeyi hedefleyen tek taraflı tüm uygulamaları hükümsüz kabul eden uluslararası kararlara uyulması gerektiğini dile getirdi.

        REKLAM

        Japon Bakan Kono ise ülkesinin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayacağını belirtti ve Kudüs sorununu, doğrudan müzakereler yoluyla çözülmesi gereken meseleler arasında gördüklerini aktardı.

        Kono ve beraberindeki heyet, gün içinde Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ile de bir araya gelmişti.

        Japonya Dışişleri Bakanı Kono, Filistin, İsrail, Ürdün, Umman ve Türkiye'yi kapsayan 6 gün sürecek Ortadoğu turuna pazar günü başlamıştı.

        ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ