Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanında ‘Akbaba atış ve tatbikat bölgesinde 2226 Ekim 2018 tarihleri arasında ağır silah top ve havan, 12,7 mm uçaksavar ve Zırhlı Muharebe Aracından (ZMA) 25 mm top atışları icra edilecek.

        İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanında ‘Akbaba’ tatbikat alında yapılacak tatbikat ile ilgili Kars Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu ağır silah atışlarının icra edileceği gün ve saatlerde koordinatları belirtilen alan, Yolaçan, Kümbetli, Dikme, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Hacıhalil, Karakale, Gelirli, Azatköy, Ataköy, Karacaören Köyleri can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz etmektedir. Bu nedenle; vatandaşlarımızın, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, kamulaştırılan araziye girişçıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığına veya İl Jandarma Komutanlığına) bilgi verilmesi gerekmektedir” denildi.

        Açıklamada atışların, hava yollarının uçuş emniyeti için havaalanı yönetimi ile koordine yapılması suretiyle gerçekleştirileceğine de dikkat çekildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler