Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kayseri'de DEAŞ'a şafak operasyonu: 8 gözaltı

        İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik 2 ayrı ilçede düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 22 şüpheli yakalandı.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik gece saatlerinde 2 ayrı ilçede daha önce tespit edilen 7 adrese baskın düzenledi. Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda, Suriye ve Irak gibi çatışmalı bölgelerle bağlantılı kişiler olduğu ileri sürülen 22 'yabancı terörist savaşçı' yakalanarak gözaltına alındı.

        İHA'nın haberine göre, Emniyet güçlerince baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise bu örgüte işaret eden çok sayıda dijital malzeme ve dokümana da el konuldu.

        Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

        Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

        8 ZANLI GÖZALTINA ALINDI, 2 KİŞİ ARANIYOR

        Kayseri'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak operasyonu yapıldı. Terör örgütü yanlısı faaliyet yürüten kişilerin tespit edilmesi faaliyetlerinin engellenmesi, yeni eleman teminin önüne geçilmesi kapsamında, özel harekat timleri ve zırhlı araçların yer aldığı operasyonda eşzamanlı 10 farklı adrese baskın yapıldı.

        DHA'nın haberine göre, koçbaşları ile kapıları kıran özel harekat timleri, 8 zanlıyı gözaltına alırken, 2 kişinin de yakalanması için çok yönlü aramaların sürdüğü belirtildi.

        REKLAM

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada dijital materyallere el konulurken, evlerde yapılan arama 35 bin TL değerinde dolar ve Türk lirası ele geçirildi.

        SAMSUN'DAKİ OPERASYONDA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda Irak ve Suriye uyruklu 3 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla Irak uyruklu A.Q.K. ve M.A.K. ile Suriye uyruklu B.F. gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        SON BİR HAFTADA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'A BÜYÜK DARBE

        Terör örgütü DEAŞ'a yönelik son bir haftada 10 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında yabancı uyruklu şüphelilerin de bulunduğu 116 kişi yakalandı.

        Terör örgütleriyle etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçleri, son bir haftada DEAŞ'a yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirdi.

        Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere 10 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 116 zanlı yakalandı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, dijital verilere el konuldu.

        İSTANBUL'DA BÜYÜK OPERASYON

        İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik 3 ayrı operasyon düzenlendi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 ilçedeki 12 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda terör örgütü DEAŞ adına faaliyette bulundukları tespit edilen yabancı uyruklu 45 şüpheliyi yakaladı.

        Ekiplerce 2 ilçedeki 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda da 22 yabancı uyruklu zanlı yakalandı.

        İstanbul'daki bir başka operasyonda ise DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen ve Suriye'ye gidecekleri yönünde haklarında istihbari bilgi bulunan Fransız çift, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

        İZMİR VE ESKİŞEHİR'DE 20 GÖZALTI

        İzmir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü DEAŞ'ın propagandasını yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli ve Eskişehir'de de DEAŞ adına faaliyette bulundukları belirlenen 10 kişi yakalandı.

        Kahramanmaraş'taki iki operasyonda 7, Bursa'da da 2 şüpheli gözaltına alındı. Bu iki ildeki operasyonlarda yakalanan 5'i Suriye ve 4'ü Irak uyruklu 9 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

        Şanlıurfa'da Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla E.H'yi gözaltına aldı. Zanlının ifadesi doğrultusunda Harran ilçesinde 2 şüpheli yakalandı.

        Kayseri'de de "DEAŞ terör örgütü yanlısı faaliyet yürüttüğü" ve kentte ikamet ettikleri belirlenen yabancı uyruklu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, yakalanan 8 şüpheli ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Bu kişilerin ikametgahlarında dijital materyaller ile 35 bin lira bulundu.

        Samsun'da DEAŞ'a yönelik operasyonda 2'si Irak, biri Suriye uyruklu 3 zanlı gözaltına alındı.

        NEVŞEHİR VE SAKARYA'DA 3 TUTUKLAMA

        Nevşehir'de "terör örgütü DEAŞ üyesi olmak" suçundan aranan ve uygulama noktasında yakalanan Suriye uyruklu M.E.E. tutuklandı.

        Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonların ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ