Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği koydu - Son dakika haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Zonguldak'ta olay, dün akşam saatlerinde, Ereğli ilçesinde Kışla Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Batuhan Y.'nin (24) babası, oğluna ait otomobilin altından yağ akıttığını görünce sanayi sitesindeki ustasına götürdü.

        ARACIN ALTINDA BOMBA DÜZENEĞİ GÖRDÜ

        DHA'da yer alan habere göre motor ustası, aracın alt kısmını incelediğinde bomba düzeneği gördü. Durum, polise haber verildi. Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele ve Asayiş şube müdürlükleri ekipleri, otomobilde inceleme yaptı.

        BOMBA İMHA EKİBİ ÇAĞRILDI

        Daha sonra olay yerine bomba imha ekibi çağrıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Bomba, bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatıldı.

        REKLAM

        MOTOR ISININCA PATLAMASI HEDEFLENMİŞ

        Yapılan incelemede, bomba düzeneğinin torpil diye tabir edilen patlayıcıların ilaç kutusuyla sabitlenerek motorun alt kısmına koyulduğu görüldü. Motorun çalıştıktan sonra ısınmasıyla torpillerin patlaması sonucu otomobile zarar vermesinin hedeflendiği ortaya çıktı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

        SEVGİLİSİNİN İFADESİ ALINDI

        Soruşturma kapsamında, Batuhan Y.'nin ve sevgilisi Rabia S.'nin (23) ifadesi alındı.

        TAKINTILI SEVGİLİ İDDİASI

        Rabia S., ifadesinde eski sevgilisi Serdar E.'nin (24) kendisini takıntı haline getirdiğini ve sevgilisi Batuhan Y.'yi de sık sık tehdit ettiğini söyledi.

        BOMBA DÜZENEĞİNİ BULAN TAMİRCİ KONUŞTU

        Bomba düzeneğini fark eden oto tamir ustası Ercan Yılmaz, "Araç, yağ kaçıyor şikayeti ile bana geldi. Benim liftim dolu olduğundan dolayı aracı kriko ile kaldırdım. Aracı kaldırdığım sırada alt muhafazanın üstünde, sağ tarafta bir parça tespit ettik. Daha sonra aracı sağ ön lastiğin üst tarafına baktığımızda parçayı aldık buradan. Bu parçanın uzaktan kumandalı bir cisim olduğunu gördük, aldık dışarıya bıraktık. Bu esnada arabayı getiren arkadaş babasını aradı. Babası da polis ekiplerini aradı. Bunun üzerine bomba imha ekipleri geldi. Durum bundan ibaret" dedi.

        ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İfadeler doğrultusunda ekipler, bomba düzeneğini otomobilin altına Serdar E.'nin koyduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Serdar E.'nin üst aramasında da Rabia S.'nin yaşadığı evin krokisi ele geçirildi. İfadesinde suçlamaları reddeden Serdar E., emniyetteki sorgusu sonrası adliyeye sevk edildi.

        'DÜZENEK KOYMADIM, BİLMİYORUM' DEDİ, TUTUKLANDI

        Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde takıntı haline getirdiği eski kız arkadaşı Rabia S.’nin sevgilisi Batuhan H.’nin otomobilinin motor kısmının altına bomba düzeneği yerleştirdiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen Serdar E. savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemede, suçlamaları reddeden Serdar E., "Ben düzenek koymadım. Bilmiyorum" dedi. Serdar E., mahkeme tarafından tutuklandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ