Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Koronavirüs Türkiye'nin internet trafiğini yüzde 50 artırdı! Haberler - Teknoloji Haberleri

        Koronavirüs ile sosyal mesafelendirme kapsamında insanların evlerine kapanması ve şirketlerin de birer birer evden çalışma modeline geçmesi internet trafiğini ciddi oranda artırdı. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı YusufKıraçyaptığı açıklamada, "Türk Telekom olarak her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Operasyonlarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz" dedi.

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde okulların tatil edilmesi, uzaktan eğitim sürecinin başlatılması ve evden çalışmaya geçilmesinin data kullanım alışkanlıklarını da değiştirdiğini belirtenKıraç, şunları söyledi:

        "Evden çalışmaya geçen firmaların video konferans ve benzeri iletişim yöntemlerini kullanması, bireylerin zorunlu olarak daha çok evde bulunmaları internet trafiğindeki artışın, akşam yoğun saatlerden gün içine sarkan bir duruma dönüştüğünü ortaya koyuyor. Ülkemizde ilk vakanın görülmesinden 16 Mart Pazartesi gününe kadar geçen süre zarfında, veri kullanım hacminde geçen haftaki normal günlerle karşılaştırdığımızda yüzde 50 civarlarında bir artış söz konusu.

        'HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ'

        Kullanıcıların evde oldukları içinsabit internet şebekesine yönldiğini belirten Yusuf Kıraç, "Türkiye’nin fiber altyapısının yüzde 80’inde imzası bulunan Türk Telekom olarak her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Operasyonlarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Türk Telekom’un fiber internet abonelerinin yaklaşık yüzde 90’ı limitsiz tarifelerden hizmet alıyor. Kapasitemizi en etkin şekilde kullanıp, müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatmak üzere tüm eforumuzu veriyoruz" dedi.

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle de evden çalışma gibi tedbirlerin artmasıyla birlikte müşterilerimizin sabit veri kullanımının arttığına dikkat çekti. Rerolle, "Altyapımız bu artışlara hazır. Gerekli kapasite artırımlarını da yapıyoruz. Şimdiye dek herhangi bir performans sorunu yaşamadık. Yaşanmaması için de gerekli tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.

        GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEYE TALEP PATLADI

        Turkcell de koronavirüsle birlikte anlık iletişim platformu BiP üzerinden görüntülü görüşme oranında iki kat artış yaşandığına dikkat çekti.

        REKLAM

        Virüsle birlikte veri kullanımının arttığına değinen Turkcell yetkilileri, şunları ifade etti:

        "Turkcell olarak müşterilerimize sunduğumuz birçok dijital ürün ve servislerimiz aynı zamanda evden çalışma koşullarında işlerin daha kolay yürütmesine yardımcı oluyor. Bu hizmetlerden biri de Turkcell’in iletişim ve yaşam platformu BiP. Kullanıcılarına mesajlaşma ve görüntülü görüşme seçenekleri sunan BiP, evinden çalışanlara 10 kişiye kadar görüntülü konferans imkânı tanıyor. Şirketlerin çalışanlarına evde çalışmaya yönlendirmeye başlamasından bu yana BiP’in görüntülü görüşmelerinde yüzde 90’lık bir artış yaşandı."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ