Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin'e dikkat: Yükseliş başlıyor! - Teknoloji Haberleri

        Haftanın ilk iki günü büyük bir satış çılgınlığı yaşayan ve neredeyse tüm menkul kıymetlerinde düşüş yaşayan kripto para pazarı, çarşamba akşamı gerçekleştirilen satın almalarla geri döndü.

        Kripto para pazarı, büyük satış çılgınlığının ardından piyasa değerinin 412 milyar dolara kadar gerilediğini görmüştü. Bir önceki gün yatırımcıların yeniden kripto paralara yatırım yapmasıyla, 100 milyar dolar değer geri kazanıldı ve pazarın toplam hacmi 520 milyar dolara yükseldi.

        REKLAM

        Bundan yalnızca 10 gün önce kripto para pazarı en yüksek değerine ulaşarak 830 milyar dolar hacme erişmişti. Ancak Güney Kore hükümetinin tüm kripto para borsalarını yasaklamak üzere attığı aıdmlar, pazarda büyük bir paniğe yok açtı.

        Bitcoin 9.500 dolara kadar gerileyerek yatırımcıları korkuttu. Daha sonra gerçekleşen alımlarla, kripto paranın değeri 11 bin dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin'in değeri aralık ayında 20.000 dolar civarındaydı.

        2016 yılında kripto paranın 2 bin dolara çıkacağını tahmin eden Kay Van Petersen adlı analist,bu yıl için bitcoin'in 100 bin dolara ulaşacağını söyledi. Saxo Bank'te çalışan Petersen'in tahmini 5 ay içinde gerçekleşmişti. Petersen, fiyattakiyükselişin kurumsal yatırımlardaki artıştan kaynaklanacağını belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ