Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Küresel piyasalara Çin etkisi - Para Haberleri

        JAPON YENİ DEĞER KAZANDI

        Çin ile ticaret ilişkileri nedeniyle küresel risk iştahının bir göstergesi olan Avustralya doları ve Yeni Zelanda doları yüzde 0.4 değer yitirdi. Her iki para birimi de geçen hafta ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azaldığına yönelik beklentiler ve Çin'in ekonomiyi destekleyici para ve maliye politikası önlemleriyle yüzde 1.5 değer kazanmıştı. Yatırımcıların riskten kaçması Japon yeninin dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazanmasını sağladı. Dolar endeksi ise yüzde 0.1 gerileyerek 95.58'e indi.

        ASYA BORSALARI GERİLEDİ

        Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Cuma günü gördüğü bir buçuk ayın zirvelerinden yüzde 1 geriledi. Çinli lokomotif hisseler yüzde 0.8, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1.4, S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0.8 geriledi. Japonya piyasaları tatil dolayısıyla kapalı.

        PETROL FİYATLARI YÜZDE 1 DÜŞTÜ

        Petrol fiyatları dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi olan Çin'in ithalatı ve ihracatının artış beklentilerine karşılık gerilemesinin ardından yüzde 1'e yakın düştü. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.9 düşüşle 59.91 dolara

        geriledi.

        ALTIN DEĞER KAZANDI

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ