Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Jennifer Lopez İstanbul'da 3 kez konser verecek

        AYSUN ÖZ KAŞİ/HT PAZAR

        Önce Jennifer Lopez konser için Türkiye’ye geliyor dendi. İlgi büyük olunca bir hafta sonra konser sayısı 2’ye çıktı. Talep daha da artınca çok geçmedi 3’üncü konserin imzaları atıldı. “İstanbul’a gelmeyi özellikle çok istedim” diyen Lopez, bu uğurda Bükreş, Sofya ve Belgrad’ı da programına ekledi. Ancak İstanbul macerası uzayınca Bükreş’i iptal eden Lopez, gelmeden sorularımızı yanıtladı.

        Oyuncu, şarkıcı, dansçı ve çiçeği burnunda birmoda tasarımcısı... 2000’li yılların dünyaya en önemli takdimi Jennifer Lopez, geçen 10 yılda en başarılı kadınlar arasına giren, radyoda çok dinlenen, aynı hafta hemalbümü hemde filmi bir numara olan tek sanatçı... 2007’de Guinness rekorlar kitabına en güçlü kadın sanatçı olarak kaydedildi. 2010’daki Dünya Müzik Ödülleri’nde “sanata üstün katkılarından” dolayı “Efsane” ödülünü kazandı. Tüm dünyada 55 milyondan fazla kayıt sattı. Başarısında güzelliğinin katkısı tartışılmaz ancak geniş kalçalarıyla kadına biçilen ideal ölçüleri sorgulatmayı da başardı. Bu yıl büyük bir dünya turnesine çıkan 43 yaşındaki Latin güzel, durakları arasına Türkiye’yi de ekledi. Daha önce Shakira ve Rihanna’yı Türkiye’ye getiren Bonus Card tarafından organize edilen konserin biletleri 1 haftada tükenince, ikinci konser için anlaşma imzalandı. İkinci konserin biletleri de satışa çıkar çıkmaz bitince, Lopez, Bükreş konserini feda ederek İstanbul’daki konserlerini 3’e çıkardı. 14 Kasım’da Ataköy Atletizm Arena’da, 16 ve 17 Kasım’da Ülker Sports Arena’da konser verecek Lopez, İstanbulmacerasından önce sorularımızı yanıtladı... 

        Bir gazeteci sizi kaç saat eşelese gerçek Jennifer Lopez’e ulaşır ve ulaşınca ne görür?

        Aslına bakarsanız her zaman olduğumgibi görünmeye dikkat ettim. Günlük hayatımdaki tüm ilişkilerimi de bu çerçevede yaşıyorum. Zaten bir insanı gerçekten tanıyabilmek için onunla kaç saat geçirdiğiniz hiç önemli değildir, karşınızdakinin kalbini size ne kadar açtığı önemlidir. En streslisiyse beni izlemeye gelen hayranlarımın karşısında, sahnedeyken doğal kalabilmek. Bunca senenin ardından hâlâ konserlerimin ilk anlarında heyecanlanıyorum. Fakat onlardan aldığımenerjiyle 2-3 şarkının ardından kendime gelebiliyorum.

         Sizi biraz daha eşelemek istesek?

        Daha fazla eşelemek isterseniz, ardında anne ve sevgili olan Jennifer’ı görebilirsiniz.

        ‘İLK DEFA VE SADECE İSTANBUL’DA 3 KONSER’ 

        İstanbul’da sizi sabırsızlıkla bekleyen hayranlarınız gerçek Jennifer Lopez’den neler görecek?

        İstanbul beni çok heyecanlandırıyor. “Dance With Me” turnesi kapsamında mayıs ayından itibaren önce Güney Amerika, ardından Kuzey Amerika ve ekim başı itibarıyla Avrupa şehirlerinde konserler veriyorum. İstanbul’a ilk defa geleceğim. Bu kadar çok ayaklı bir turne kapsamında ilk defa ve sadece İstanbul’da 3 konser vereceğimiçin çok heyecanlıyım. İstanbul halkının beni bu derece ilgiyle beklemesi ve konser biletlerinin çok kısa sürede tükenmesi ister istemez beni İstanbul’a gelmek için sabırsızlandırıyor.

        55 milyon satan, George Clooney ve Richard Gere ile filmçeken, iki çocuk annesi, dansçı, şarkıcı Lopez’in hâlâ şaşırma hissi varmı?

        Sonuçta ben de bir anneyim, ben de bir kadınımve her şeyden önce insanım. Yaptığımişler nedeniyle insanlarla çok fazla birarada oluyorum. Hatta herkesten farklı olarak, çok daha değişik kültür ve karakterde insanlarla aynı ortamda bulunuyorum. Doğal olarak şaşırdığım çok nokta olabiliyor. Hatta belki de normalden daha fazla olayla karşı karşıya kalabiliyorum. Ne olursa olsun, büyük tepkiler vermemeyi de öğrendim. 

        İstanbul’da sizi ne şaşırtabilir?

        Son dönemlerde İstanbul hakkında çok fazla bilgi edindim. Bu turne kapsamında da İstanbul’a gelmeyi özellikle çok istedim. Tabii ilk başta 1 konser planlarken, şu anda 3 konser verecek olmamTürk halkının ilgisi açısından beni hemşaşırttı, hemde son derece sevindirdi. Konser sayısının artması nedeniyle ilk planlamadan farklı olarak İstanbul’da daha fazla vakit geçirme imkânı yakalayabileceğim. Yoğun bir programım var ama yine de İstanbul’u gezmeyi çok istiyorum. Türklerin çok misafirperver olduğunu, Boğaz’ı ve Türk yemeklerinin lezzetini çok duydum. Hatta bu nedenle çocuklarımla birlikte gelmeyi planlıyorum. İstanbul hakkında az da olsa bir fikrimvar. Ne şaşırtır şu anda bilemiyorum ama konser sonrası belki bir fikrim olabilir.

        ‘SİZDE HOLDİNG İMAJI UYANDIRMIŞ OLABİLİRİM’ 

        Bu noktaya gelmeniz zor olduğu için mi işinizi şansa bırakmayıp yaşamınızı tek ürünü kendiniz olan bir holding gibi sürdürüyorsunuz?

        Hemşarkı söylemem hemde oyunculuk yapmamsizde holding imajı uyandırmış olabilir. Her ne kadar birlikte çalıştığım arkadaşlarımla profesyonel bir çalışma ortamımız olsa da, bizimişimiz içeriğinde duygusallık da barındırıyor. Öncelikle yaptığım her işten çok büyük keyif alıyorum. Sanırım iş konusundaki titiz ve duygusal tutumumuz doğru sonuç veriyor ki, bugün bu noktadayım. Jennifer Lopez birmarka olmuş olabilir ama o markanın en büyük özelliği halka yakın olması ve hâlâ gerçekliğini taşıyor olması. Diğer taraftan birlikte çalıştığım arkadaşlarım, işlerinde en az benim kadar titiz ve heyecanlılar. Hep birlikte tümişleri özenle inceliyor ve karar veriyoruz. Hepimizin ortak amacı Jennifer Lopez’i halktan uzaklaştırmadan bu markayı korumak.

        Jennifer Türkiye’ye nasıl geliyor?

        Gelelim Jennifer Lopez’in Türkiye’ye geliş hikâyesine. Parayı veren Garanti Bankası, organize edense Purple Concerts... Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın, Shakira ve Rihanna’dan sonra yine dünyaca ünlü bir ismi getirmek için arayışta olduklarını, sosyalmedyada öne çıkan isimaçık ara farkla Jennifer Lopez olunca da karar vermenin zor olmadığını söylüyor. İşte bu noktada devreye Lopez’in dünya turnesinde yolunu Türkiye’ye düşürmek için uğraşan Purple Concerts Genel Müdürü Siyabend Süvari giriyor. 16 ay süren konser görüşmeleri, sponsor olunca çabucak çözülüyor ve bir gecelik konser için anlaşma imzalanıyor. Ancak Akın “Türkiye’ye star getirmek yalnızca bütçe işi değil, ikna etmek önemli. Zira gidip Amerika’da yakından da gördük ki Obama bile bu kadar sıkı korunmuyor. Lopez yalnızca bir sanatçı değil büyük bir holding. İkna etmek zor” diyor.

        MADONNA’DAN DAHA ÇOK TANINIYOR

        Lopez’i birkaç saniye görme fırsatı bulduklarını anlatan Akın, Meksika asıllı Amerikalı sanatçı için şu yorumu yapıyor: “Diğer starlardan farklı olarak çok büyük bir organizasyonun merkezinde olmasına rağmen son derece sıcak ve samimi.” Bu samimiyette Latin genlerinin büyük etkisi olduğunu söylüyor Süvari. Hatta Lopez’e gösterilip şimdiye kadar hiçbir sanatçıya gösterilmeyen ilgiyi de Latin oluşuna bağlayarak “Latin sanatçılar Türkiye’de daha çok ilgi görüyor” diyor. Süvari ilginç bir araştırmadan da bahsediyor: “Birmarka araştırması yaptık. Jennifer Lopez Türkiye’deMadonna’dan daha çok biliniyor. Bunu yıllardır pek çok dünya yıldızını Türkiye’ye getirmeme rağmen hiçbir konsere gelmeyip ilk kez Lopez konserine gelmek isteyen annemden anlıyorum.”

        BÜKREŞ KONSERİNİ İPTAL ETTİ

        Süvari, Lopez’i ikna etme konusunda “Kolay olmadı” diyor, “o ve ekibi Türkiye’de ne kadar sevildiğinin farkında. Ayrıca Avrupa’da düşüşe geçenmüzik piyasası Türkiye’de yeni yeni patlıyor. İstanbul konserleriyle hayranlarına hayran katacak; bunu biliyor. Ancak bu kadarını beklemiyordu. İstanbul’daki üçüncü konseri için Bükreş konserini iptal etti.” Lopez’in Türkiye’deki üçüncü konseri için Bükreş üzüldü belki ama İstanbul konserinden pek çok şehir de sebeplendi. Lopez İstanbul’a gelebilmek için önce Bükreş, Sofya ve Belgrad’ı programına ekledi. Ancak sonunda Bükreş’ten vazgeçti...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ