Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik bedük habertürk röportajı, bedük yeni klibi

        RÖPORTAJ / Müge BAYRAMOĞLU

        YAPTIĞI müzik ile dikkat çeken ve ileride adını daha çok duymaya başlayacağımız Bedük’le, Polat Yağcı’nın Bursa’da yeni açmış olduğu ‘22.02’ adlı mekânda buluştuk. Enerjisi, şarkıları kadar yüksek olan ünlü şarkıcı gelecek projelerini ve özel hayatını HT Magazin’e anlattı. 

        Müzik anlamında kendinizi nasıl buluyorsunuz?

        Çok iyi buluyorum. Hatta elimle koymuş gibi buluyorum (gülüyor). Sevdiğim işi yapıyorum insanlar da seviyorsa ne mutlu. 

        İnternette sizin hakkınızda “Son albümünde Türkçe sözlü yabancı müzik yapan kişi” diyorlar, dünyaya açılma gibi bir fikriniz var mı?

        Son zamanlarda oldukça sık duyuyorum bunu. Hiç öyle bir fikrim yok. Zaten dünya vatandaşıyız. Türkiye’den geri kalanını Mars gibi görmüyorum. 

        Türk halkının da çok sevdiği Avrupalı, Amerikalı sanatçıların şarkılarının altyapısı sizin şarkılarınızda da var. Ben kendi adıma sizin yeteri değeri göremediğinizi düşünüyorum...

        Şu lafı her duyduğumda kenara 1 lira atsam şimdi milyonerdim (gülüyor). Benim için değer, ölene kadar sevdiğim işi yapmak. Eğer bunu yapabiliyorsam bana gereken değeri veriyorlardır.

        ‘İLHAM KAFAMDAKİ KELDEN GELİYOR’ 

        Son klibiniz 1 milyondan fazla izlenmiş. Bu sizi diğer klipleriniz için heyecanlandırıyor mu?

        Yaptığım bir şeyin az izlenmesi nasıl beni çok üzmüyorsa bu da beni çok sevindirmiyor. Tabii ki yaptığım işin izlenmesi bir sonraki iş için beni heyecanlandırıyor. Bir işimin beğenilmemesi de beni bir sonraki işimde aşağıya çekmeye sebebiyet vermiyor, aksine daha da hevesleniyorum. 

        Tüm klipleriniz oldukça farklı nereden çıkıyor bu fikirler?

        Kafamdaki kelden çıkıyor (gülüyor). Son klibin yönetmenliğini de ben yaptım. Çalışacağım yönetmen kimse, ona kafamdakileri anlatıyorum. O bir şey söylüyor ben bir şey söylüyorum sonra ortaya böyle şeyler çıkıyor. 

        Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsunuz?

        Dans müziği. Rock’n roll, house, tango da dans müziği. Benim şimdiye kadar dinlediğim müzik kültürünün süzgecimden geçmiş hali aslında. 

        Sizi ilk 2004 yılında Serhat Bedük adıyla çıkardığınız ‘Adam’ klibiyle tanıyoruz. Sonradan kendi tanımladığınız gibi dans müziği yapmaya karar verdiniz. Niye böyle bir değişim içerisine girdiniz?

        Değişim içerisine girmedim aslında dışarıdan gözüken oydu. Serhat adıyla çıkan albümümü başka bir prodüktörle yaptım. O benim ilk işimdi ve sektör hakkında çok fazla bir şey bilmiyordum. Ben o zaman da Bedük adıyla çıkmak istemiştim ama “Bedük diye şarkıcı mı olur oğlum, saçmalama” deyip prodüktörüm tarafından Serhat diye çıkmam daha uygun görülmüştü. O zaman da İngilizce şarkılarımın demosunu prodüktörüme vermiştim. Tabii ki prodüktör normal olarak bunun tutmayacağını söylemişti. Ben olacağına inandım ve şirketle iyi bir şekilde ayrılıp hayallerimin peşinden devam ettim. Krediler çekip kendime şirket kurdum ve kendi kendime bir şeyler yapmaya başladım.

        ‘BENDEN DANS MÜZİĞİ ÇIKIYOR’

        Birçok müzik dalıyla uğraşmışsınız. Böyle devam edecek misiniz?

        Ne yaparsam yapayım benden dans müziği güzel çıkıyor. Dansın etrafında sürekli geziyorum. 60 yaşında bir anda tango müziği de yapabilirim. 

        Asıl mesleğiniz reklamcılık. Başarılı bir öğrencilik geçmişiniz de var. Fen lisesi ve ardından Bilkent Üniversitesi burslu grafik tasarımı. Reklamcılığı sevmediniz mi?

        Reklamcılığa asıl dersek, bu işim asıl olmuyor ama. Bunlar hayatta yapmak istediğim iki iş. 3 sene reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştım. Kendi küçük reklam ajansımı da kurmuştum. Müzik bu kadar ön plana çıktığı zaman uyumaya bile vaktim yokken tabii ki devam ettiremezdim. Şimdi bütün bilgi birikimimi müziklerime aktarmaya çalışıyorum. Kliplerimin farklı olması, albüm kapaklarımın tasarımı genel olarak benim imzamı taşıyor. 

        Çok büyük adımlar atmışsınız. Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

        Ben hiç böyle şeyler düşünmedim. Tek yapmak istediğim şey müziğime devam etmek. Konserlerime 10 kişi de gelse ben bu işi yapacağım.

        'Magazin hepimizin hayatında'

        Evli ve iki çocuk babasısınız. Nasıl bir babasınız?

        Onlara sormak lazım. Snoop Dogg baba oluyorsa, Bedük her türlü baba olur. Arkadaş gibi olmaya çalışıyorum. Oğlumla devamlı Super Mario gibiyiz, kızımın deliler gibi şarkı söyleme merakı var.

        Sanırım popüler olmak için magazine ihtiyaç duymuyorsunuz. Çünkü sizi pek fazla magazinlerde göremiyoruz...

        Magazin hepimizin hayatında renkli bir şey. Mesela ben magazin izlemeyi çok severim, herkesin onu mu seyrediyorsun dediği sabah programlarını da. Bir sanatçı olarak içinde nasıl bulunacağın bir tercih. Beni yakaladılar gibi bir durum olduğuna pek inanmıyorum açıkçası. 

        Bundan sonraki klibi hangi şarkıya çekmeyi düşünüyorsunuz?

        Ben açıkçası ‘Al Hepsini’den yanayım... İkinci klip ‘Benim Gecem’e geliyor. Üçüncü klipte bir sorun var ben ‘Al Hepsini’den yanayım fakat ‘Bizde Kafa Yok’un da çok seveni var. Hatta ‘Al Hepsini’ şarkısının klibine ne çekeceğimiz aklımda şekillendi bile. 

        Kendinize rakip gördüğünüz biri var mı?

        Tek rakibim Türk Hava Yolları (gülüyor). Yurtdışından Pharrell ile Bruno Mars’ı çok beğeniyorum. Türkiye’de Sıla kaliteli, gerçek Türkçe pop yapıyor. Duman’ı ilk albümünden beri çok severek takip ederim. Klasik olarak Bülent Ortaçgil, Barış Manço, Moğollar, Erkin Koray hastasıyız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ