Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ekranların 'en renkli' kültür programı

        TRT2’de ekranların en renkli kültür-magazin programı başlıyor. Sunuculuğunu; "Parmaklıklar Ardında" dizisinin başarılı oyuncusu, ünlü sanatçı Sinan Albayrak’ın üstlendiği ‘Tarih Dergisi’ adlı programın ilk bölümü 29 Kasım Pazar günü saat 16:15’te ekrana geliyor.

        YAYIN formatı ve sunuş konseptiyle, toplumsal ilgiyi yakalamayı başaramayan, tek renkli programlara karşı alternatif sunacak programın içeriğini tarihimizle ilgili merak edilen ve bilinmeyen konular oluşturuyor.

        MEVCUT tarih programlarından tamamen farklı bir formatta, haber programı konseptiyle ekranlara gelecek olan Tarih Dergisi’nin hedef kitlesi, tarih meraklılarının ötesinde tüm izleyici grupları. İçinde farklı dosyaları barındıran bir dergi gibi geniş kitlelere tarihi konuları sevdirmeyi, merak ettirmeyi ve tarih bilincini artırmayı amaçlayan programda; kamuoyunda yeterince veya hiç bilinmeyen, ya da yanlış bilinen konular uzman tarihçilerin derleyeceği orijinal belge ve bilgilerle anlatılıyor.

        PROGRAMIN her bölümünde; birbirinden çarpıcı konular Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İslam Eserleri Müzesi gibi büyüleyici mekanlarda gerçekleştirilen takdimin ardından sıkılmadan, keyifle izlenecek kısa belgesel tadındaki filmlerle izleyicilere aktarılıyor.

        TÜRK Tarih Kurumu ve Başbakanlık Devlet Arşivleri tarafından da desteklenen ve hazırlığı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Yrd. Doç. Dr. Ali Satan tarafından yürütülen programa, çok sayıda bilim adamı da danışman olarak katkıda bulunuyor.

        ATATÜRK’ÜN DAHİYANE PLANI NEYDİ, NASIL BAŞARILDI?

        TOPLAM 26 bölümden oluşan Tarih Dergisi’nin ilk bölümünde birbirinden ilginç gizemler gün ışığına çıkarılıyor: Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra yabancı ülkelere bir adım bile atmayan Kemal Atatürk, kısa zamanda kendisini ve yeni cumhuriyeti dünyaya kabul ettirmeyi nasıl başardı? Afganistan’la nasıl ‘kardeş ülke’ olduk? 1930 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan ve bir daha görülmeyen olay neydi? Atatürk misafiri olan İran Şahı Pehlevi’ye o güne kadar dünya tarihinde görülmemiş hediyesi ne oldu?

        Programın ilk bölümünde ayrıca; Türklerin henüz Anadolu’ya gelmeden Afrika’da kurdukları devlet, hayatımızı ve alışkanlıklarımızı değiştiren büyük bir yeniliğin İstanbul’a geliş hikâyesi, tarihte bilinen en eski barış anlaşmasına ev sahipliği yapan müzemiz ekranlara geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ