Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazetecinin şüpheli ölümü

        Alınan bilgiye göre, Öğretmenler Bulvarı'nda, dün gece, yol kenarında yaralı bir kişinin yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaralı buldukları Yeni Soluk Gazetesi sahibi Seyit Ali Akgül'ü (53), 112 Acil Servis ambulansı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırdılar. Akgül, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Yetkililer, ölümün şüpheli bulunması üzerine cenazenin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildiğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

        Bu arada, morg önünde otopsinin tamamlanmasını bekleyen yakınları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nden (ÇGC) dün akşam saatlerinde çıkmadan önce evini arayan Akgül'ün evdekilere bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduğunu söylediler.

        Yakınları, başında ve vücudunda darp izi bulunan Akgül'ün bulunduğu yerin evinin güzergahında olmaması dolayısıyla olayın başka boyutlarının bulunabileceğini öne sürerek, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini istediler.

        ÇGC'den yapılan yazılı açıklamada, 3 çocuk babası Akgül'ün mesleğe Kayseri'de başladığı, ardından uzun yıllar Yeni Adana Gazetesinde görev yaptığı ve emekli olduktan sonra da Yeni Soluk Gazetesi'nin imtiyaz sahipliğini üstlendiği bildirildi.

        Açıklamada, cenazenin bugün ÇGC önünde düzenlenecek törenin ardından, PTT Evleri'ndeki evine götürüldükten sonra Buruk Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ