Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Basın Kartı'nda türban serbest

        Basın Kartı Yönetmeliği yeniden düzenlendi. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle, belli koşulları taşıyan ilköğretim (ortaokul) mezunlarına da basın kartı alabilmelerine olanak sağlanırken, başvuru sırasında istenen belgelerde de değişikliğe gidildi.

        TÜRBANLI GAZETECİLER DE BASIN KARTI ALABİLECEK

        Buna göre türbanlı gazetecilerin de basın kartı alması önündeki engel kalkmış oldu. Basın Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        BAŞ AÇIK FOTOĞRAF ŞARTI KALDIRILDI

        gazeteciler.com'un haberine göre, mensuplarına basın kartı verilebilecek bir yayın organında en az 36 ay bilfiil çalıştıklarını belgeleyen ve halen çalışan basın mensuplarında lise mezuniyeti şartı aranmayacak. Basın kartı talebinde bulunacaklardan istenen belgelerle ilgili yapılan düzenlemede de daha önceden, ''beyannameye ekli fotoğrafların önden, baş ve yüz açık olarak çekilmiş olması'' zorunlu iken, yeni düzenlemede yalnızca ''iki adet vesikalık fotoğraf'' ibaresi yer aldı.

        Bu değişiklik daha önce tartışmalara neden olan türbanlı gazetecilerin de basın kartı alabilmelerinin önünün açıldığı şeklinde yorumlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ