Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteci Ünal İnanç da şikayetçi!

        Gazeteci Ünal İnanç, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

        Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan adliyeye giriş yapan İnanç, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın odasına çıktı.

        Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'dan ele geçirilen ses kayıtları ile ilgili Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Ünal İnanç ifade verdi. İfadesinin ardından İnanç, dinlemeyi yapanlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

        Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki ofisinde ele geçirildiği belirtilen kayıtlarla ilgili gazeteci Ünal İnanç da adliyeye geldi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen İnanç, savcı Kadir Altınışık'a ifade verdi. Adliye çıkışında soruları yanıtlayan İnanç, dinlemeyi yapanlardan şikayetçi olduğunu söyledi. İnanç, "Kim dinlemeleri yaptıysa, en ufak bir dinleme dahi 5-10 kişiyle yapılır. Hem yasa dışı dinleme yapacaksın hem onları gününde ortadan kaldırmayacaksın." dedi.

        Avcı'dan şikayetçi olup olmadığı sorulan İnanç, "Hanefi Avcı'dan davacı mısın? Hanefi Avcı'dan neden davacı oluyum. Bugüne kadar bunun parmak izine bakılmış mı? Kasetlere bakılmış mı? Bila intizam seçilmiş bir takım kasetler. İçinde saçma sapan olaylar var, konuşmalar var. Neye göre dinlenir insanlar?" diye konuştu.

        Söz konusu kayıtlarla ilgili ifade veren gazetecilere tepki gösteren İnanç, "Bu arada şunu da söyleyeyim, buraya gelip bu konuda ifade veren gazetecilere hayret ediyorum. Hepsi 'şundan davacıyım' diyor. Sanki hiçbiri bilmiyor, hayatında onları kimsenin dinleyeceğini. Başka bir ülkede yaşıyor. En azından bu mesleğin mensuplarına ben yakıştıramıyorum." şeklinde konuştu.

        "Avcı'dan şikayetçi olmalarını mı yakıştıramıyorsunuz?" sorusuna İnanç, "Tek kişiden niye. Kayıt yasa dışı ise herkesten yakınıcı olun. Bizzat tahkikatı yapanlardan. Niye eksik?" cevabını verdi.

        Hangi yıllara ait ve kimlerle konuşmalarının kaydedildiği sorulan İnanç, "Kiminle yok ki. Gazetecilerle var, polislerle var." dedi. Kaç ses kaydı olduğu sorulan İnanç, "En fazla kayıt size ait dediler. Ben TBMM, İSKİ Komisyonu'nun muhakkikiydim. Faili meçhul olaylarda muhakkik olarak çalıştım. Muhakkik olarak çalıştığım komisyonlar var. Savcıyla sohbet ederken şunu da söyledim. Bu ülkede cumhurbaşkanlarına, ailelerine, başbakanlara, bakanlara bir yığın şantaj yapılmıştır. Bir takım fotoğraflarla bir takım dinlemelerle." diye konuştu.

        "Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulan İnanç, "Bu süreci Hanefi Avcı veya şununla değerlendirmek yanlış. Berbat berbat düşünüyorum." dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ