Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Kanıt' üniversitede ders oldu

        Adalet hizmetlerindeki kaliteyi artırmaya yardımcı olabilmek için yola çıkan Kanıt kısa sürede geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilen bir dizi oldu.

        Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, görgü tanıklığı ve ikrarı "hiç bir şey apaçık ortada olan kadar aldatcıcı değildir" sloganı ile başvurulacak son yöntem olarak gören ve sadece delillerden faillere giden dizi üniversitelerin hukuk fakülteleri ve polis okullarının dikkatini çekti.

        Pazartesi dizi Salı ders

        Kanıt Dizisinde yer alan olay yeri incelemesi ve sonrasında cinayetlerin aydınlatılması, suçluların adalete teslim edilmesinde takip edilen yollar, bu okullarda öğrencilere detaylarıyla anlatılıyor. Özellikle polis okullarında ders veren hocaların tercih ettiği dizi, ders içinde defalaca izleniyor. Bazı hukuk fakültelerinde ise Kanıt'ın pazartesi gecesi yayınlanan son bölümü salı günü ders konusu olarak enine boyuna tartışılıyor. Diğer polisiye dizilere göre çok daha farklı bir konseptle izleyecilerin karşısına çıkan Kanıt bu formatıyla ( edutainment-eğitim ve eğlence) dünyada bir ilk. Dizinin arasında verilen adli bilimlerle ilgili doyurucu bilgiler Kanıt'ı dünyadaki diğer benzerlerinden ayırıyor.

        Bayan Kanıt: Daha iyi olacağız

        Kanıt Dizisi'nin ekrana taşınmasına büyük katkı sağlayan Adli Bilimler uzmanı ünlü kriminalist Prof.Dr. Sevil Atasoy Ekinci dizinin bazı eğitim kurumlarında ders olarak gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti:

        " Bundan gurur duyuyoruz. 30 yılı aşkın bilgi ve deneyimimi toplumla paylaşabildiğim için çok mutluyum. Diziyle bir fark yaratabilmeyi hedeflemiştik. Henüz istediğim noktada olmasa da ilerleyen bölümlerde seyircinin beklentilerini daha fazla karşılayabileceğimizi umuyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ