Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Basın Kartı Komisyonu Ankara'da toplandı

        Basın Kartı Komisyonu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde toplandı.

        Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, komisyon toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, basının duayenlerinden oluşan bir grupla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Komisyonun yılda 3 kez toplandığını belirten Karakaya, ''Bu kez farklı bir sebeple bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz ekim ayı içinde Basın Kartı Yönetmeliği'nde yapılan bir değişikle lise mezunu olmayan basın mensubu arkadaşlarımızın basın kartı alabilmelerinin önü açılmıştı'' dedi.

        Buna ilişkin başvuruların alındığını, sürecin tamamlandığını kaydeden Karakaya, şunları söyledi:

        ''Bugün üzerinden geçilecek, sizlerin değerlendirmeleriyle bu işe hak kazanan arkadaşlara basın kartları verilecek. Bu sürede yapılan bir değişiklik çerçevesinde biz ilk defa yurt dışında Türkçe yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcilerine basın kartı vermeye başladık.

        Bu kapsamda geçtiğimiz ay bir haftalık bir program gerçekleştirdik ve Almanya'yı ziyaret ettik. Oradaki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldik. Sorunlarını dinleme, değerlendirme fırsatı bulduk. Bu çerçevede ilk başvurular alınmaya başlandı. Olumlu sinyaller aldığımız bir gelişme oldu. Bu nedenle de bize ulaşan tebrikleri ve teşekkürleri siz değerli komisyon üyelerine iletmek istiyorum.''

        BASIN MENSUPLARINA HİZMET PASAPORTU

        Basın kartı taşıyanlara hizmet pasaportu verilmesiyle ilgili sürecin de başladığını ifade eden Karakaya, ''Buna ilişkin yaklaşık 2 haftadır başvuruları alıyoruz. Hayırlı bir hizmet olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

        Toplantıda 701 dosyanın ele alınacağını belirten Karakaya, çalışmaların verimli geçmesi dileğinde bulundu.

        Komisyon, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirdiği 2011 yılının ilk toplantısında, Basın Kartı Yönetmeliği'nde 23 Ekim 2010'da yapılan değişiklikle getirilen geçici hüküm uyarınca ilk defa basın kartı düzenlenmesi önerilen gazetecilerin durumlarını inceleyecek. Yarın da devam edecek toplantıda, geçici hüküm kapsamında başvuran ilköğretim mezunlarının basın kartı müracaatları ele alınarak karara bağlanacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ