Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Bu da bizim Lost

        HT MAGAZİN / MEMET GÜLER

        Acun yine müthiş bir işe imza attı. Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasıyla hem son ayların en çok konuşulan televizyon programını yaptı, hem de reytinglerde kanalı Show TV’ye tavan yaptırdı. Daha proje halindeyken, “Nihat Doğan bu yarışmanın yıldızı olur” demiştim. İkinci haftasında sağolsun Nihat da beni yanıltmadı.

        Önümüzdeki iki ay boyunca belli ki artık onları konuşacağız, onları izleyeceğiz, hafta sonlarını Survivor’la geçireceğiz. Fakat öte yandan bu azimle mücadele eden ekip bana başka bir şey hatırlattı. Baktım bizim Survivor’ı, efsane dizi Lost’u izler gibi izliyorum. Durup-düşünüp, bizim hangi ünlümüz, Lost’ta kime denk gelir diye hesap ediyorum. Lost’un Jack, Kate, Sawyer, John Locke, Danielle ve Mr. Eko’sunu adeta bizim ünlülerimizde hayat bulmuşçasına takip ediyorum. Survivor’a bu gözle bakmaya başlayınca, kaçınılmaz olarak hepsini Lost’un kahramanlarıyla eşleştirmek gerekir dedim.

        İşte bu yüzden bugün Survivor Ünlüler takımını, Lost’un kazazedeleriyle aynı adada, aynı bedenlerde birleştireyim istedim. Sizce de benzemiyorlar mı?

        NİHAT DOĞAN: Nihat sempatik tavırlarıyla bir anda adanın gözdesi oldu. Adaya adım atar atmaz ünlüler takımının manevi liderliğine soyundu. Sesi gür çıkıyordu her zamanki gibi ve arkadaşlarının her sorununda yardımlarına koşuyordu. Tıpkı, Lost’un yakışıklı doktoru Jack Shephard gibi... O da uçak adaya düşünce kendi acısını unutup herkesin derdine derman arar olmuştu. İşte bu yüzden benim hayali adamda Jack Shephard, bizim Nihat Doğan’da beden buldu.

        ÖZGE ULUSOY: Lost’un en güzel kadını Kate’ti. Survivor’ın en güzeli ise şüphesiz Özge Ulusoy. Kate, Lost’ta ilişkileriyle de çok konuşulmuştu. Özge de geçtiğimiz yaz Ferruh Taşdemir’le gerçekleştirdiği bir günlük evlilikle magazin sayfalarının manşetine oturmuştu. Şimdilerde yeni aşkı Tarhan Telli onun dönüşü için müthiş bir hediye hazırlıyor. Telli, aşkına elleriyle donattığı harika bir otomobil yapıyor. Ve Özge hem güzelliği hem de özel hayatındaki yoğun hareketlilikle adanın Kate’i olmaya hak kazanıyor.

        DERYA BÜYÜKUNCU: Onu, biraz da inanılmaz vücudu ve müthiş serinkanlılığıyla genç kızların hayallerini süsleyen Sawyer’a benzettim. Şimdi nereden çıktı bu demeyin. Sawyer, Lost’un, Derya da Survivor’ın en yakışıklısı değil mi? Sawyer için Lost’u izleyenler, Derya’nın üçgen vücudunu görmek için Survivor’ı kaçırmıyorlar. Vallahi etrafımda bu soruyu sorduğum onlarca kızın yalancısıyım...

        PASCAL NOUMA: Lost’un çikolata renkli karakteri Mr. Eko’ydu. Survivor’ın siyahi yarışmacısı ise Pascal Nouma. Ancak onların tek benzerliği ten renkleri değil. İkisi de bazen çok agresif olabiliyor ve yine her ikisi de çok güçlü. Mr. Eko, Lost’ta kafasını kızdıranlara temiz bir dayak atıyordu. Pascal’ı kızdıranların da sonu aynı olabilir. Aman dikkat!

        ZEYNEP TUNUSLU: Zeynep Tunuslu ile Lost’ta Fransız kadın olarak bilinen Daniella Rousseau ikiz kardeş gibiler. (Elbette Tunuslu çok daha genç ve güzel) Fiziksel olarak birbirlerine benzeyen ikilinin mimikleri de aynı. Bir ortak yanları da, mistik duruşlarında ve gizemli hallerinde saklı.

        TANER: Taner, adada John Locke’luğa soyunuyor. İkisinin saçlarını kazıtmış olması ve yeşil tişört giymeleri ilk benzerlikleri. Ancak onları ortak kılan şey ikisinin de çok maceracı ruha sahip olmaları. Locke, adaya düşer düşmez elinde palayla ormanın içine dalmış, domuz avlayıp keşif yapmıştı. Taner de palayla ormanı keşfe çıktı. Ancak maalesef elleri boş kaldı. Bu çocuğa da dikkat diyorum...

        ACUN ILICALI: Benjamin Linus, Lost adasının yöneticisiydi. Sakin haline ve sinirleri alınmış gülümsemesine karşın adanın en güçlü, en fazla şeyi bilen isimlerinden birisiydi. Survivor adasında ona bir karşılık bulmaya çalışırsak, bu ancak Acun Ilıcalı olur. Acun, Türk halkının gönlünde kurduğu bu tahtla, daha bin kere ıssız bir adaya düşer ama her durumda yine yolunu bulur...

        KEŞKE EKRANDA ONLARCA OKAN YALABIK OLSA

        Doyamadım, Muhteşem Yüzyıl’ın geçen hafta ekrana gelen bölümünde iki ayrı karakteri birden canlandıran Okan Yalabık’ı izlemeye doyamadım. Pargalı İbrahim, Hatice Sultan’a olan aşkını anlatan bir mektup bırakarak, 17 yıldır ayrı kaldığı Parga’ya gitmişti. Pargalı karakteriyle parıldayan Yalabık, kardeşini canlandırdığı sahnelerde gerçekten müthişti. Öylesine başarılıydı ki Niko rolünde Yalabık, ekranda adeta iki ayrı aktör varmış gibiydi. Okan, Muhteşem Yüzyıl’daki Parga’lıyla kariyerinin altın çağını başlattı. Biliyorum, bütün yapımcılar-yönetmenler de onu bu diziden sonra çok daha yakın takibe aldı. Elbette biz de...

        2. ANTALYA TELEVİZYON ÖDÜLLERİ’NİN ADAYLARINI GEÇTİĞİMİZ HAFTA BELİRLEDİK

        Geçen yıl hem jürisinde hem de ön jürisinde yer almıştım Antalya Televizyon Ödülleri’nin. Bu yıl da elimi taşın altına koydum ve aynı görevleri yine üstlendim. Geçtiğimiz hafta Murat Saygı, Kandemir Konduk, Kudret Sabancı, Berna Laçin, Gizem Kaboğlu, Sancar Sayın, Adem Akyürek, Mesut Yar, Yüksel Aytuğ, Nurçay Türkoğlu ve bendenizden oluşan ön jüri hummalı bir çalışmanın ardından adayları belirledik.

        Bu yarış, 30 Nisan akşamı Antalya Mardan Palace’ta gerçekleşecek ödül töreniyle son bulacak. Gecede, Tekin Akmansoy’a onur ödülü, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin küçük Osman’ı Emir Berke Zincidi’ye de jüri özel ödülü sunulacak. İşte ön jürinin seçtiği, dizi alanında birincilik için yarışacak adaylar:

        KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ KADIN OYUNCU

        Süeda Çil - Kadınları Anlama Kılavuzu

        Rojda Demirer - Geniş Aile

        Hasibe Eren - Yerden Yüksek

        Aslıhan Gürbüz -Yahşi Cazibe

        KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ ERKEK OYUNCU

        Altan Erkekli - Yerden Yüksek

        Ufuk Özkan - Geniş Aile

        Alper Saldıran - Yerden Yüksek

        Hakan Yılmaz - Yahşi Cazibe

        EN İYİ POLİSİYE DİZİ

        Arka Sokaklar

        Behzat Ç.

        Kızım Nerede?

        EN İYİ DÖNEM DİZİSİ

        Karadağlar

        Muhteşem Yüzyıl

        Türkan

        EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ

        Geniş Aile

        Yahşi Cazibe

        Yerden Yüksek

        Kadınları Anlama Kılavuzu

        EN İYİ DİZİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

        Fatih Artman - Behzat Ç.

        Metin Çekmez - Adını Feriha Koydum

        Barış Falayn - Ezel

        Aras Bulut İynemli - Öyle Bir Geçer Zaman ki

        Bülent Seyran - Fatmagül’ün Suçu Ne?

        EN İYİ DİZİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

        Hatice Aslan - Lale Devri

        Filiz Ahmet – Muhteşem Yüzyıl

        Farah Zeynep Abdullah - Öyle Bir Geçer Zaman ki

        Esra Dermancıoğlu - Fatmagül’ün Suçu Ne?

        İpek Bilgin - Ezel

        EN İYİ DİZİ ERKEK OYUNCU

        Erdal Beşikçioğlu - Behzat Ç.

        Halit Ergenç - Muhteşem Yüzyıl

        Kenan İmirzalıoğlu - Ezel

        Erdal Özyağcılar - Karadağlar

        Erkan Petekkaya - Öyle Bir Geçer Zaman ki

        Okan Yalabık - Muhteşem Yüzyıl

        EN İYİ DİZİ KADIN OYUNCU

        Ayça Bingöl - Öyle Bir Geçer Zaman ki

        Nebahat Çehre - Muhteşem Yüzyıl

        Vahide Gördüm - Adını Feriha Koydum

        Beren Saat - Fatmagül’ün Suçu Ne?

        Hatice Şendil – Karadağlar

        Meryem Uzerli - Muhteşem Yüzyıl

        EN İYİ DRAMA DİZİSİ

        Adını Feriha Koydum

        Ezel

        Fatmagül’ün Suçu Ne?

        Muhteşem Yüzyıl

        Öyle Bir Geçer Zaman ki

        EN İYİ GENÇLİK DİZİSİ

        Arka Sıradakiler

        Deniz Yıldızı

        Elde Var Hayat

        Kavak Yelleri

        Küçük Sırlar

        Sabah kuşağında ilk kez Her Şey Tadında olacak

        TÜRKMAX’ta yayınlanan, Jess Molho ve Sena Keçeli’nin hazırlayıp sunduğu Her Şey Tadında’ya birkaç ay önce HT Magazin yazarı, arkadaşımız Esin Övet katıldı. Programın sabah 09.00-11.30 arasında yayınlanan magazin masası bölümü, Esin’in ekibe dahil olmasıyla kısa sürede hemen fark yarattı. Bunda en büyük gururu elbette bu köşenin yazarı, HT Magazin’in takım kaptanı bendeniz yaşadı. Yıllardır magazin gazeteciliği yapan Esin’in, Habertürk’le birlikte yepyeni ufuklara yelken açması, kendini bambaşka alanlarda ispatlaması bütün ekip için bir kıvanç vesilesi oldu, bu çorbada tuzu olan herkesi mutlu etti.

        Bugünden itibaren 09.00-11.30 arasında Esin’in de yer aldığı magazin masası aynı anda Show TV’de de yayınlanacak. Esin, bir zamanlar haber yaptığı o çok ünlü isimlerle, artık bir televizyon yıldızı olarak kıyasıya yarışacak. Türkiye’de sabah kuşağında ilk defa iki kanalda ortak yayınlanacak program, eminim Show’a da ciddi reyting, seyirci ve etkinlik katacak. Arkadaşlarımın başarılı işlerini izlerken inanın çok duygulanıyorum. Bir taraftan onlar adına mutlu oluyorum ama öte yandan da korkarım yavaş yavaş yaşlanmaya başladığımı hissediyorum...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ