Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler ‘Uyumaya bile vaktim yok'

        Zafer ARBAŞ/HT MAGAZİN

        Onu geçen sene O Ses Türkiye ile tanıdık. Yarışmada üçüncü olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yarışmada jüriye "Sinema TV okuyorum gönlümden oyunculuk geçiyor" diyen Erkam Aydar, muradına erdi. Show TV'nin ilgiyle izlenen dizisi ‘Adını Kalbime Yazdım'da Bozbey Ailesi'nin küçük ağası Kadir Bozbey rolüyle oyunculuğa adım atan Aydar, performansıyla çok beğenildi. Bozbey ile dizinin çekimlerinin yapıldığı Mardin'in Midyat İlçesi'nde röportaj yaptık. İlgiden Midyat sokaklarında yürüyemez hale gelen Aydar "Sokağa çıktığımda insanlar bana 'Vayyy Kadir Abi diyorlar" sözüyle kısa sürede halkın sevgisini kazandığını belirtti.

        O Ses Türkiye yarışmasına finale kalmıştın. Ama şimdi 'Adını Kalbime Yazdın' diziyle oyunculuğa adım attın bu geçiş nasıl oldu?

        Ben ‘O Ses Türkiye'nin canlı yayınında sinema televizyon oyuncusu olduğumu söylemiştim. Oyunculuk üzerinden devam edeceğimi de söyledim. Hülya Avşar bana şöyle bir şey sordu: "Oyunculuk istiyorsun madem neden bu programa geldin?" Ben de dedim ki "Müzikle ilgilenen birinin kulağı çok iyidir. Kulak oyunculukta da çok önemlidir. İkisini harmanladığınız zamanbirbirine yardımcı olur. Müzik benim hayatımın en büyük zevki. Oyunculuk da bulunmak istediğim bir yer." O anlamda da eğitimim devam ediyor. Müzikten oyunculuğa da bir anda şöyle kaydım: Focus Yapım- Metin Bayrakoğlu'ndan çok güzel bir teklif geldi. Böyle bir kadroda olmak benim için büyük bir şans. Serhan Yavaş, İpek Karapınar, Tolga Güleç. Bu isimleri yıllardır televizyonda izledim. Onlarla beraber oynamak banagurur verdi. Ama müziği bırakmadım. Albüm çalışmalarım devam ediyor. Şu an hazır ama henüz çıkarmadım. Klibi İstanbul'da çekecektim ama böyle bir tarihi yer varken İstanbul'da spor arabayla bir villada klip çekmek istemedim. Midyat'ta çekeceğim klibi. Dizimizin yönetmeni Metin Bayrakoğlu bana özel bir klip çekecek.

        Bu yoğun tempoda radyoculuğa da devam ediyor musunuz?

        Bir yıldır radyocuyum. 104.6'da radyo programı yapıyorum. Pazar günleri yayınlanıyor: Erkam Aydar'la Çay Keyfi... 68 ilde yayın yapıyor. Bunu da bırakmadım. Uyumaya bile vaktim yok. Boş zamanlarımda da Midyat'ta Manastır, cami geziyorum. Haftada bir gün İstanbul'a gidip radyo programımı yapıyorum, dinleyicilerimle bağımı koparmamak için. Ömrüm devam ettiği sürece radyoculuğu bırakmam.

        'DEĞER GÖRMEK İSTİYORUM'

        Adını Kalbime Yazdım dizisi henüz yeni bir dizi olmasına rağmen kısa sürede parlamayı başardın. Başarılı olmanızda bu toprakların çocuğu olmanın da etkisi var mı?

        Bölgeye yabancı değilim. Ama bundan dolayı rahat rol yapmadım. Ben eğitim aldım. Murat Daltaban'dan uzun süre eğitim aldım. Tabii ki de bölgeye yabancı olmamın da katkıları var. Esmer oluşumun da katkısı var. Ama Türkiye'de şöyle bir algı var. Yarışmacı kendini ifade edemez. Tepeden inme bir şöhreti vardır. Balon gibi sönüp gider diye. Bunun sebebini araştırmak lazım. İnsanlar kendi zafiyetinin sonucunu ve bedelini ödediler. Bir insanın zaafları varsa tabii ki bir yere gelemez. Ben 23 yaşındayım, bir radyocuyum, bir oyuncu adayıyım, bir dizide oynuyorum, albüm çıkarttım, beşeri ilişkilerim iyi. Üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Durmuyorum çünkü Allah bana bir güç vermiş ve bunu yayında Hülya Avşar'a söyledim. Eğer bir insan isterse azimliyse hepsini sırtınaalır. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez.

        Dizide ‘Küçük Ağa' rolündesiniz. Düşman ailenin ağasıyla düelloya çıktınız. Küçük Ağa Kadir, ilerleyen bölümlerde ağabeyi Ömer Ağa'nın tahtını sallayacak diye düşünüyorum. Öyle mi olacak sizce de?

        Ağalık dışında gerçek hayatta da ağabey kardeş anlaşamaz. Ben mesela kendi abimle tez canlılığımdan dolayı birçok kez tartışmışımdır. Dizide de abimin o ılıman, olgun tavırları Kadir'i çileden çıkarıyor. Çünkü Kadir burada bir tacize maruz kalıyor. Halil Ağa, Küçük Ağa diyerek devamlı beni taciz ediyor.

        Dizideki rolünüz abisine göre şiddete daha meyilli herhalde...

        Abim hep İstanbul'da yaşamış. Ben burada her şeyle ilgileniyorum. Bir de küçük yaşta evlendirmişler beni. Bunlar hep bu bölgenin gerçekleri. Abim büyük şehirde güzel bir yaşam sürdürürken buranın çilesini ben çektim. Annem de beni yok sayıyor. Sen de ağasın ama ailenin başına abin geçecekdiyor. Kadir abisinin elinin tersiyle ittiğini almaya çalışıyor. Anne buna izin vermiyor. Yok sayılış Kadir Bozbey'i çileden çıkarıyor. Hanede bir tek karısı Zilan "Sen ağasın, paşasın" diye gaz veriyor. O da sağa sola ateş ediyor, kavga çıkarıyor. Anasından tokat yiyor.

        Gelecek için hedeflerin nedir?

        Hedefim müziği bırakmamak. Oyunculuk da en yüksek mertebe neresi bilmiyorum oraya yükselmek istiyorum. Öğrenmeye hep açığım. Bir gün benim de bu dünyadan göçüp gitmeden değerimin bilinmesini istiyorum. Bizim ülkemizde öldükten sonra kıymet bilinir. Ben bir 30 sene sonra gelecek kuşaklara hem örnek olmak Hem de yaptığım projelerle değer görmek istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ