Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Çok garip bir yaratık!"

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, demokratik açılımı istemediğini iddia ettiğiDTP'li Emine Ayna'ya atıfta bulunarak, "Hele bir kadın var içlerinde kahkaha atarak 'Açılım istemiyoruz' dedi. Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin." diye konuştu.

        Bülent Arınç, İzmir'de Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği ''Ak Siyaset'' konulu konferansa katıldı.

        Arınç, konferansta yaptığı konuşmada ise Demokratik Açılım sürecinde siyasi partilerin tutumunu değerlendirerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu süreçte ne CHP ne de MHP bize yol gösterici olmamıştır. Ancak kuru muhalefet yapmışlardır. Daha sonra ise DTP'nin de açılım istemiyoruz açıklaması amaçları farklı ama aynı safta yer alan parti konumuna gelmişlerdir. Karşı olanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. DTP'den hele bir kadın var içlerinde kahkaha atarak 'Açılım istemiyoruz' dedi çok garip bir yaratık Allah akıl fikir versin. Sayın Bahçeli benim saygı duyduğum bir insan. Ama Temmuz, Ağustos'ta 'Gerekirse dağlara çıkarız' dedi, '50 sene de orada mücadele ederiz' dedi. Dağlara çıkmak ve mücadele. Bir baktık DTP'liler de dağlara çıkmaktan bahsediyor. İyi sen çık, zaten dağlardasın. Başkaları niye dağa çıkmak istiyor, ona hayret ediyorum. Dağa çıkmak yok, dağa çıkmanın önüne geçeceğiz. Dağa çıkanları indireceğiz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ