Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik CHP'de bölünme yok!

        CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, parti içerisinde herhangi bir bölünmenin olmadığını söyledi.

        Bursa il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Öymen, gazetecilerin Genel Sekreter Önder Sav tarafından parti teşkilatlarına gönderilen genelge ilgili sorularını cevaplandırdı.

        CHP'nin bir bütün halinde referandum için çalışma yaptığını savunan Öymen, şunları söyledi: "CHP olarak bütün örgütümüz bu çalışmanın içindeyiz. Vatandaşımız sonunda hayır diyerek bu hükümetin kurduğu tuzağa düşmeyecektir. Bizim birliğimiz var. Bunların hiçbirine kulak asmayız. Bizim partimiz tek bir yumruk gibidir, birlik içindedir. Hep birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Çalışmanın başarıya ulaşacağına inanıyoruz."

        Halk oylamasında vatandaşların 'hayır' oyu kullanacağını ileri süren Onur Öymen, referandumu elma şekerine benzetti. Öymen, "Şekerin içindeki kazığı vatandaşa unutturmaya çalışıyorlar. Vatandaşımız bağımsız bir yargı için 'hayır' diyecektir." diye konuştu.

        Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergâhlarına yazılan 'Tayyip gidecek, Gökçek gelecek' sloganlarını da değerlendiren Öymen, bunu yapanların CHP Gençlik Kolları üyelerinin olmadığını iddia etti.

        Öymen şöyle konuştu: "AK Parti kendini temize çıkarmaya çalışıyor. Van'da o zamanki genel başkan Deniz Baykal'a yapılan saldırının AK Parti tarafından yapıldığı sonradan ortaya çıktı. Bu AK Parti'nin içinde kaldı. Şimdi de CHP'lilere suç atfetmeye çalışıyorlar. Bunun başarılı olmayacağını tahmin ediyorum. Zaten gençlik kolları başkanı da basına böyle bir şey olmadığını açıkladı. Gerçekleri herkes görecek."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ