Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi Perakende Liderler Konferansı

        Menekşe Ataselim / HT EKONOMİ

        Orka Group Başkanı Orakçıoğlu, bu durumu “Türkiye’de deniz 3-4 yıl içinde bitecek” ifadesiyle özetlerken, Kiğılı’nın patronu Abdullah Kiğılı’nın uyarısı ise sert oldu: “Aklınızı başınıza toplayın. Macera aramayın”

        Soysal Danışmanlık’ın düzenlediği, Perakende Liderler Konferansı’na, bu yıl Türk markaların yurtdışına açılma stratejileri damgasını vurdu. Münih’teki konferansta, genel algı “Türk markaları için yurtdışında mağaza açmadan büyümenin imkânsız olduğu” iken, Kiğılı Başkanı Abdullah Kiğılı’dan sert uyarılar geldi. Damat ve Tween markalarının sahibi Orka Group’un Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Türkiye’de deniz 3-4 yıl içinde bitecek” diyerek, “Yurtdışına açılmak zorunluluk. Yakın coğrafyamızda 350 milyonluk nüfus var. Yurtdışındaki pazarlarda yüzmeliyiz” dedi.

        ‘YAPACAK ÇOK ŞEY VAR’

        Boyner Holding Başkan Yardımcısı Serdar Sunay: Yurtdışına açılmanın artık bir opsiyon değil, ihtiyaç olduğunu, gözü kara biçimde değil, detaylı çalışmalar yaparak bu adımı atmak gerektiğini söyledi. Konuşmasına sert uyarılarla başlayan Kiğılı’nın patronu Abdullah Kiğılı ise Çin’deki yatırımlarını ve pazar potansiyelini anlattı. “Herkes aklını başına toplayacak. Macera aramayın” diyen Kiğılı, şöyle devam etti: “Türkiye hâlâ çok bakir. Yapacak çok şey var. Yeteri kadar tecrübemiz yok. Önce Türkiye’nin markası olman gerek. Bunu yapamayan yurtdışına açılamaz.”

        İndirimlerle müşterinin

        AHLAKINI BOZUYORUZ

        Büyüme açıklamalarını eleştiren Kiğılı, “Kimse çıkıp açıklamıyor. Herkesin işi yüzde 15-30 büyüyor. Türkiye’de fiyatlar yerde sürünüyor. Müşteriyi tahrik ediyoruz, ahlakını bozuyoruz indirimlerle“ dedi.

        YURTDIŞINDA BÜYÜME REKABET ENDİŞESİ DE YARATTI

        LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük: Yurtdışına açılmak için neden bu kadar beklediklerini anlatan LC Waikiki Başkanı Vahap Küçük, “Avcı şirket, avlanmaya gider. Çiftçi şirket tohum eker, sebat eder büyümesini bekler. Biz de öyle yaptık. Yeni pazarlarda oyun kurucu olmalıyız. Avrupa’da tribüne girmek bile zor” dedi. ‘Oyun kurucu olmalıyız Avrupa’da tribüne girmek zor’

        BMD Başkanı ve Koton’un patronu Yılmaz Yılmaz: BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, nerede büyüneceği sorusunun, “Ne kadar büyüyebiliriz?” düşüncesine gittiğine dikkat çekti. Yılmaz, “2023’e kadar Türkiye’de 2-3 kat büyüyeceksiniz. Artık yurtdışına açılıyoruz. Bu yıllık ortalama yüzde 5-7 arası büyüme demek. Böyle bir büyüme Türk markalarını bozar. Ayakta kalamayız” dedi. ‘Yılda % 5-7 büyüme bizi bozar, ayakta kalamayız’

        "Katar kökenli bir yatırım fonuyla ortaklık yaptık"

        Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu: Fonun Lübnan merkezli olduğunu belirten Eyüboğlu, bundan sonraki projelerde Türkiye ve yurtdışında birlikte hareket edeceklerini söyledi. Eyüboğlu, ayrıca “Libya hükümetinden mesaj geldi. Oradaki projelere yeniden başlıyoruz. Toplam 3 projemiz var” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ