Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Hastalıklar uzun evlilikleri bitirir mi?

        Ayhan YILDIZ / AHT

        MEME kanseri tedavisinden sonra tekrar ekranlara dönen oyuncu Vahide Gördüm’ün, meslektaşı olan eşi Altan Gördüm’le boşanma kararı alması şaşkınlığa neden oldu. Vahide Gördüm’ün hastalığı nedeniyle çiftin ilişkisinin yıprandığı ve evlerini ayırdıkları öne sürüldü. Vahide Gördüm'ün genç bir erkekle birlikte fotoğraflarının yayınlanması, evliliklerinin hastalık sürecinde yıprandığını gündeme getirdi. Uzmanlara, "Hastalık uzun evlilikleri bitirir mi?" diye sorduk.

        ‘Seven yanında olur’

        Sinema Sanatçısı Filiz AKIN:

        TEŞHİS konulmasından 1 ay sonra başlayan tedavi toplam 6 ay sürdü. Bir iki ay daha midemden tüple beslenmede sıkıntılı dönemi de sayarsak çok da bıktırmayan bir süreç oldu. Beni kaybetme korkusuyla galiba evliliğimiz güçlenerek çıktı. Kocanızı veya karınızı insan olarak çok seviyorsanız, başına ne gelirse gelsin yanında olursunuz. Hastalık hastası olan, karşısındakinin hayatını cehenneme çeviren, sadece aşırı ilgi bekleyen insanlar da var.

        ‘Çiftler sıkıntıya gelemiyor’

        Evlilik ve Aile Danışmanlığı Derneği Başkanı Cenk KİPER:

        BAZEN çiftler sıkıntılı süreçlere dayanamıyorlar. Beklentileri farklı oluyor. Yani stres oluyor, kaygı oluşuyor, istedikleri beklentileri oluşmuyor. Ayrılmak istiyorlar. Bir de kadınlar tarafından bakarsak bu süreçlerde kadınlar erkeklere göre daha fedakâr oluyorlar. Erkeklerin bu gibi konularda sadık oldukları söylenemez. Toplumda kadın daha çok bakıcı olarak yetiştiği için bu gibi durumlara şartlanıyor.

        'Kadınlar daha sabırlı'

        Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım KAPIŞMAK:

        ERKEK için, karısında oluşan uzun süreli hastaklıklarda cinsel durum bakımından sıkıntı oluşuyor. Çünkü kadında çıkan böyle hastalıklar kadından birçok şeyin eksilmesine neden oluyor. Eğer hastalanan erkekse kadın cinselliği ikinci plana atabiliyor. Erkek cinselliğe sabır gösteremiyor.

        ‘İnsanlar katlanamıyor’

        Sanatçı Nilgün BELGÜN:

        EVLİLİK ciddi bir kurum. İyi günde kötü günde beraber olunacaksa hastalıkların bunu bozmaması lazım. Hastalık zor bir süreç. Biraz fedakârlık gerektiriyor. Ama eğer bir ayrılık söz konusu ise bu fedakârlıktan kaçınılıyor demek.

        ‘Hastalıklar yakınlaştırır’

        Gazeteci-yazar Reha MUHTAR:

        HASTALIKLAR uzun evlilikleri bozmaz. Tam tersi yakınlaştırır. Çünkü kederde, tasada daha çok birlikte olunur. Bu tür hastalıklar eşleri birbirine daha çok yaklaştırır. Dolayısıyla evlilikleri ayırmaz daha çok birleştirir.

        ‘Düzgün olan ayrılmaz’

        Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter KURT:

        BÖYLE durumlar kişilerin karakterine bağlı. Aileden iyi yetişmiş karakterleri düzgün ve birbirine sevgisi olan insanlar bu durumda ayrılmaz birbirine daha bağımlı hale gelirler.

        *** Vahide Gördüm, adı aşk dedikodularına karışan Eskişehirli ‘Piiz’ Grubu’nun basgitaristi Ahmet Çilingir ile görüntülendiği ve dedikodularının yayıldığı gün eşi Altan Gördüm’le ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ