Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Babacan'dan Fazıl Say yorumu

        Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, piyanist Fazıl Say'ın sözlerinin mahkemeden ziyade toplumsal vicdanda nasıl yer bulduğunun önemli olduğunu söyledi.

        Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD ziyaretinin son gününde gazetecilere açıklamada bulundu. Bir soru üzerine Türkiye'de ifade özgürlüğü konusuna değinen Babacan, son 10 yılda bu yönde ciddi bir gelişme olsa da Türkiye'nin ifade özgürlüğü konusunda gelişmesi gereken bir ülke olduğunu belirtti.

        İfade özgürlüğünün karşı tarafa hakaret olacak ve karşı tarafın en kutsal bildiğine hakaret edecek boyutlarda kullanılması halinde birilerinin bir şeyler yapması gerektiğinin altını çizen Babacan, Twitter üzerinden yayınladığı bir mesaj sebebiyle 10 ay hapis cezası alan Fazıl Say'a da değindi.

        Mahkemenin kararını verdiğini ve bu noktadan sonra bunun tartışılmasını doğru görmediğini vurgulayan Babacan, "İnsanlar genelde bir şeyler ifade ederken, bu toplumun önemli bir kesimi için çok kutsal bir konuysa ona hakaret edecek bir söylem konusunda dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yolu mahkemeler yoluyla böyle bir hapis cezası mıdır yada başka yaptırımlar mıdır bunu bilmiyorum." şeklinde konuştu.

        Yaşanan gelişmenin toplumsal vicdanda yargılanmasına gereken bir konu olarak gördüğünü belirten Babacan, toplumsal vicdanda bulacağı yerin çok daha önemli olacağını ifade etti.

        Babacan ayrıca, Fazıl Say'ın saygı duyulan, Türkiye'nin övündüğü, dünyanın her yerinde tanınan, sanat dünyasının önde gelen isimlerinden birisi olduğunu belirtti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ