Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Rıdvan Dilmen'den Milli Takım yorumu (İsveç - Türkiye) - Futbol Haberleri
        1

        Yorumcu Rıdvan Dilmen, Milli Takımımızın İsveç'i 3-2 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. İşte Dilmen'in Fotomaç'taki yazısı:

        2

        "Bizim oyuncular, genç oyuncular. Bu galibiyette en önemli şey, 2-0'dan dönüp 3-2 kazanmanın ötesinde, çocuklarımızın tekrar güven duyması. Bu oyuncular, bu maçı kaybetmiş olsaydı korkunç derecede demoralize olacaktı.

        3

        Çok zor maç kazanıyorlardı. Rusya maçından sonra bir de İsveç'e kaybettiğiniz zaman oyuncuların motivasyonu çok düşecekti."

        4

        "Lucescu için önemli bir maçtı, kredini baya kaybetmişti, çok şey tartışılacaktı. Lucescu, Mehmet Topal'ı çıkararak maçı çevirmek için her türlü riski aldı.

        5

        Oyuncuları şu anlamda kutlamak lazım, Rusya maçında hiç öne geçemedik, bu maçta da hiç öne geçemedik. İlk yarıyı 1-0 geride kapıyorsunuz, toparlanalım derken bir gol daha yiyince çaylak diyebileceğimiz bu oyuncuların toparlanması çok güç bir olaydır. Ama Hakan Çalhanoğlu'nun golü bizi maça tutundurdu."

        6

        "Oyuncularımızın hücum aksiyonlarında ne kadar yetenekli olduğunu gördük. Ülkemiz insanın tekrar milli takımı sevmesi için tarihi bir gündü bugün.

        7

        Bu oyuncularımızın bugün en çok kazandığı şey özgüven oldu."

        8

        "Biz hücumda yavru Brezilya gibiyiz ama defans yaparken baya zorlanıyoruz. Bu da takım bütünlüğünün eksikliğinden kaynaklanıyor. Ama attığımız ikinci gol yavru Brezilya değil tam Brezilya golüydü.

        9

        Burada bir oyuncudan bahsetmek istiyorum. Trabzon'da oyuna girdikten sonra ve bugün 97 dakika boyunca Oğuzhan [Özyakup] müthiş bir performans gösterdi. Ömer Bayram da nasıl bir performans gösterecek diye düşünüyorduk. Galatasaray, Nagatomo yokken eyvah demeyecektir."

        10

        "Tekrar altını çizmek istiyorum. İnşallah Sporcular kadar, 81 milyon insanın milli duygularla milli takım seyircisi kimliğiyle çıkıp, bu takımın her ilde oynayabileceği bir milat olur bu maç."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ