Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, elektrik kesintisi sırasında aşıların bozulup bozulmadığıyla ilgili iddiaları yanıtladı

        HT GAZETE

        Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, elektrik kesintisi sırasında aşıların bozulmuş olabileceği yolundaki iddialara yanıt verdi. Akdağ, kurdukları sistemle Türkiye çapında hem depolar hem de aşıların bulundurulduğu tüm sağlık birimlerindeki dolapların ısılarının merkezden izlenebildiğini, öngörülen ısının altına düşülmesi durumunda sistemin merkeze haber verdiğini söyledi.

        Akdağ, "Türkiye çapında merkez depolar ve aşıların bulundurulduğu yerlerin tümünde buzdolaplarına bir aparat yerleştirildi. Kimi GSM, kimi kabloyla merkeze sürekli olarak dolapların iç ısısını bildiriyor. Tüm aşı dolapları bu sistemle merkezden izlenebiliyor. Aşıların bulunduğu depo ve dolapların iç ısılarında sınır değerlerin aşılması durumunda sistem merkeze bilgi veriyor. Böylece sorun olan yerlere merkezden uyarı yapılabiliyor" dedi. Akdağ, aşıların bozulmasının, 'aşıya, aşının bulunduğu ortamın ısısına ve ısının istenen düzeyden yukarı çıktığı süreye' bağlı olduğunu bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ