Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2015 Avrupa Diyabet Ödülü Temel Yılmaz'a

        GAZETE HABERTÜRK

        Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), ‘Diyabet Alanında Yılın Bilim Adamı’ ödülünü 46 Avrupa ülkesi içinden Türkiye’den Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’a verdi. IDF Dünya Başkanı Sir Michael Hirst, Yılmaz’a gönderdiği mektupta “Diyabetle mücadelede yorulmak bilmeyen çabalarınız, gelecekte diyabetli ya da diyabet riski altındaki insanların hayatlarını daha iyi yönde etkileyeceği inancını vermektedir” dedi.

        Ödül töreninin, 29 Kasım’da Kanada Vancouver’da yapılacağı açıklandı. Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İ.Ü. Diyabet Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor. Tip 1 ve Tip 2 diyabet alanında 350’nin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve 20’nin üzerinde kitabı bulunan Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, Türkiye Diyabet Vakfı’nın da kurucu başkanı.

        PROF. YILMAZ: TÜRKİYE'DE 10 MİLYON DİYABETLİ VAR

        Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Diyabet Vakfı’nın düzenlediği “Diyabet Parlamentosu 2015”, Ankara SGK’da gerçekleşti. Toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’ndan Doç. Dr. Nazan Yardım, diyabeti önlemek amacıyla, bakanlığın, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yemek verilmesini öngören bir proje hazırladığını açıkladı. ‘Diyabeti Durduralım’ projesi koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz ise Türkiye’de 10 milyon diyabetli bulunduğunu, hastalığın görülme yaşının 10’lara düştüğünü söyleyerek, “Ülkemizdeki hastalığın artış hızı ortalaması dünyanın iki katı, Avrupa’nın dört katı. Artık sağlıklı beslenme modeli oluşturmamız gerekiyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ