Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Lösemiyle mücadele eden minik Yağız, ilk karnesini aldı

        Adana'da 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi büyük oranda tamamlanan 6 yaşındaki Yağız Yıldız, anaokulunu bitirip ilk karnesini almanın sevincini yaşadı. Büyüyünce polis olmak isteyen minik Yağız'ı, karne töreninde polisler de yalnız bırakmadı.

        Yüksek ateş şikayetiyle 15 Haziran 2013'te babası Sait Yıldız tarafından hastaneye götürülen Yağız Yıldız'ın kan değerleri de düşük çıktı. Yapılan testlerin sonucunda küçük Yağız'a, Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'nda lösemi teşhisi konuldu ve yüksek risk grubunda bulunduğu için acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Annesi Fatma ve ağabeyi Mehmet Yiğit ile babasının tüm çabasına rağmen Yağız, bu süreçte ilaçlarını almadı.

        POLİS YARDIM ETTİ

        Yemek de yemeyen oğlunun polisiye dizi 'Arka Sokaklar'ı çok sevdiğini belirten babası Sait Yıldız, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen polislerin yardımıyla Yağız Yıldız yemek yiyip ilaçlarını almaya başladı. Yağız için Sağlık Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin desteğiyle kampanya başlatıldı, ancak nakil için uygun ilik bir türlü bulunamadı. Özel bir hastanede tedavisi süren Yağız, ilik nakli olmamasına karşın büyük oranda lösemi hastalığını yendi.

        ÇOK SEVDİĞİ POLİSLER YALNIZ BIRAKMADI

        Tam iyileşemediği için tedavi ve tıbbi takibi süren Yağız, bu dönem başında özel bir anaokuluna başladı. Okulu başarıyla bitiren Yağız ve sınıf arkadaşları için de karne töreni düzenlendi. Büyüyünce polis olmak isteyen Yağız'ın karne töreninde, polisler de hazır bulundu. Yağız ve sınıf arkadaşlarıyla yakından ilgilenen polisler, küçük çocuklara çeşitli hediyeler verip onlarla oynadı.

        İlk karne sevincini yaşayan Yağız, "Büyüyünce polis olmak istiyorum. Polisleri çok seviyorum" dedi. Yağız'ın babası Sait Yıldız ise, "Yağız'ın tedavisi sürüyor ama büyük oranda hastalığı atlattı. Polislerimiz en kötü gününde olduğu gibi bu mutlu gününde de Yağız'ı yalnız bırakmadı. Yağız da çok mutlu. Şükürler olsun rabbime, bu mutlu günü bize gösterdi" diye konuştu.

        Sait Yıldız, oğlunun eğitim masraflarını üstlenen Adana Gündoğdu Koleji Onursal Başkanı Yunus Gündoğdu'ya da teşekkür etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ