Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık '7 ayda bir embriyon bulduk onu da trafiğe kurban etmeyin’

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası yaşanan en ilginç mağduriyet öyküsü devam ediyor. Paralel yapıya destek olduğu iddiasıyla kapatılan Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde tüp bebek tedavisi gören aileler, Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilen emanet embriyonlarının akıbeti konusunda endişeli.

        ‘TÜP BEBEKZEDELER’

        Kanlı darbe girişimi sonrasında kapısına kilit vurulan merkezdeki 40 bin dondurulmuş embriyonun transfer edildiği Koç Üniversitesi Hastanesi’nden alınarak Üsküdar’daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne gönderileceği bilgisi aileleri çileden çıkardı. Uzun süren tedaviler sonucunda güçlükle elde edebildikleri embriyonların taşınmasına karşı çıkan anne adaylarından D.Ö., Y.M., A.D. ve G.K. itirazlarını İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletti. Embriyonların İstanbul trafiğine kurban gideceğinden endişelenen mağdurlar, ‘İstanbul Tüp Bebekzedeler’ adında bir grup kurdu, süreçle ilgili gelişmeleri bu grup üzerinden paylaşarak değerlendirmeye başladı.

        ‘OYUNCAK OLDU’

        İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yazan 32 yaşındaki Y.M. süreç nedeniyle çok mağdur olduklarını söyledi: “Aylardır tedavi nedeniyle sinirlerimiz gerildi. Hastanenin kapatılmasıyla hem paramız gitti, hem de psikolojimiz altüst oldu. 7 ayda bir tane embriyon sağlayabildik. Şimdi onun da ne olacağı belli değil. Bu yarım kalan 6’ncı tedavim. En ufak bir kazada embriyonlar kullanılamaz hale gelir, 2 saatten fazla yolculuklarda sorun olabilir.”

        ‘NET BİLGİ VERİLSİN’

        Benzer mağduriyeti yaşayanlardan Dürdane Gül de Koç Üniversitesi’ndeki 3 embriyonunun nakledilmesine karşı çıkıyor. Gül, “Yumurta toplama işlemimiz 2 ay sürdü. Embriyonlar oradan oraya sürüklenecek. Bir an önce bizlere net bir bilgi verilsin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ