Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Önce mısır tanesi kadardı, şimdi yüzünü kaplıyor!
        1

        Nicoleta Leizeriuc, 28 yaşına kadar sol gözünde onunla büyüyen dev göz tümörüyle birlikte yaşadı. Başlarda mısır tanesi büyüklüğündeki göz tümörü, Nicoleta büyüdükçe onunla birlikte dev bir hal aldı. Şimdilerde doktorları onu büyük ve riskli bir operasyona hazırlıyor.

        2

        The Sun'ın haberine göre; Romanya'nın kuzeyinde yer alan Mileanca adında bir kasabada büyüyen Nicoleta Leizeriuc adlı genç kadın, gözündeki dev tümör yüzünden hayatı boyunca insanların sataşmaları ve zalim yorumlarına maruz kaldı. Bu sebeple toplumdan izole bir hayat sürdü.

        3

        İki çocuk annesi Nicoleta, bazı ailelerin kendisinden hoşlanmadığını bildiği için ebeveyn toplantıları olduğu zaman kasabaya ya da kreşe bile gidemiyordu. Fakat eşi ve çocuklarından inanılmaz bir destek gören Nicoleta, mutlu bir aile hayatına sahipti.

        4

        28 yaşına kadar gözündeki günden güne büyüyen tümörle yaşayan genç anne, yakın bir zamanda ameliyat olmaya karar verdi. Alanında uzmanlaşmış doktorlardan oluşan bir ekip cerrah, başta karşılaştıkları vakaya şaşırsalar da Nicoleta'yı ameliyat etmeyi kabul etti. Gel gelelim ki Nicoleta'nın tümörü risk oluşturuyordu. Radyolog Dr. Adrian Tutelca, tümöre olduğu gibi müdahale etmenin çok zor olduğunu, çene ve yanaklara bağlı olan damarda ölümcül bir kanama olabileceğini açıkladı.

        5

        Fakat Nicoleta'nın yeni bir hayata başlama şansı yok olmadı. Doktorlar, operasyonun daha kolay gerçekleşmesi ve kanama riskini azaltmak için tümörün içine kimyasal ilaçlar enjekte edilerek boyunun küçülmesini sağlayabileceklerine karar verdiler. Böylece küçülen tümör daha sonra operasyon ile başarılı bir şekilde alınabilecek

        6

        Şimdilerde tümörü küçültmek için tedavi gören Nicoleta, gözündeki tümörden tamamen kurtulup, sıkıştığı küçük kasabadan çıkabileceği günü bekliyor.

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ