Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Zamanı geriye almak ister misiniz?

        Cildinizi yenilemek kendinizi geç kılmak kısacası zamanı geriye almak ister miydiniz? Peki ya kilo sorununuzu yenmek nasıl olurdu?

        Birçok bayanın derdi bakımlı, güzel olmak ve genç görünmek. Bunun için de tıp yeni olanaklar geliştiriyor. Bunlardan biri de ozon tedavisi. Dr. İsmail Ağar, ozonun, cildin yenilenmesini sağladığına dikkat çekerek bu tedavinin faydalarını sıraladı:

        "Ozon derinin ölü hücrelerden arınarak yenilenmesini,yumuşak pürüzsüz ve daha dirençli bir yüzeye sahip olmasını sağlar. Kanda oksijen düzeyi arttığından tüm organ ve dokuların oksijenlenmesi artar. Ozonun sauna yöntemi nemli ısı ve ozonun birlikte kullanılması ile vücut sıvılarının yüzde doksanını taşıyan lenfatik sistemi temizler. Ozon dokulara canlılık ve sağlık kazandıracak olan oksijeni getirir.Her seansta 400 ila 800 kalori arasında yakılmasına yardımcı olur"

        STRESE "ELVEDA" DEME ZAMANI GELDİ

        Dr. Ağar, iş hayatındaki stres, yoğun çalışma temposu, zihinsel ve bedensel yorgunluğun ozon tedavisiyle yenilebileceğini söylerken, "Ozonun kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin metabolizma akivasyonu ile genel iyilik hali ile kişiler kendilerini yenilenmiş hissetmektedirler. Profesyonel sporcular ve kadınlar bu tedaviden oldukça faydalanmaktadırlar. Ozon fiziksel dayanıklılığı arttırmakta ayrıca cinsel fonksiyon bozukluklarında faydalı sonuçlar sağlamaktadır.

        Ortak kanı; Ozon tedavisi gören kişilerin kendilerini zinde ve sağlıklı hissettiklerini belirtmesidir. Ozon bedensel ve ruhsal sorunları ortadan kaldırarak yaşam kalitesini yükseltmektedir" şeklinde konuştu.

        HEP FİT KALACAKSINIZ

        Bayanlarda kilo artışına bağlı olarak özellikle basen, bacak, diz içlerinde oluşan yağlanmaların erkeklerde ise karın ve göbek bölgesindeki kiloların kader olmadığını ifade eden Ağar, "Çok fazla kilonuz yoksa yani kilo fazlanız 5 ila 10 kilo arasındaysa lipoliz uygulamaları şikayetçi olduğunuz bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Lipoliz yağ erimesi veya yağ azalması anlamına gelir. Lipoliz uygulamalarında son dönemde yağ hücreleri içinde önemli etkiye sahip ve hızlı incelme sağlayan ozon kullanılmaya başlanmıştır. Ozonun kullanılmasıyla lipoliz tedavisi tedavisinin önemi ve gücü artmıştır" diye konuştu.

        6 ile 10 seans arasında uygulanan tedavinin etkilerinin 3 hafta içinde görülebileceğini belirten Dr. Ağar, işlemin özel uçlu iğnelerle yapıldığını ve işlem sırasında acı duyulmadığını sözlerine ekledi.

        OZON TEDAVİSİ HAKKINDA

        * Tedavi amaçlı ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemez. Çünkü güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa belirli bir dozdan sonra tahriş edici etki gösterir.

        * Fakat deriden ve dokulardan ozon çok kolaylıkla emilir. Onun için ozon tedavisi en sık olarak kanın ozonlanması(kan yıkama) veya ozon sauna yoluyla yapılır. Kanın ozonlanması ya kişinin kanı ozonlanarak kendisine geri verilir ya da solunum sistemi dışındaki dokulara ozon çeşitli yöntemlerle temas ettirilir.

        * Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine girer. Hidrojen peroksit halinde biyolojik ve tedavisel olayları başlatır. Hücreler de kendi özellikleri ve türlerine göre buna çeşitli yanıtlar verir.

        Begüm Çelikkol / HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ