Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İstirahatla artan bel ağrısı iltihaplı romatizma habercisi olabilir

        Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, bel ağrılarının nedeni, ağrılara neden olan oturuş ve duruş şekilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun süre ayakta çalışan ev hanımları ve öğretmenlerin bel fıtığına yakalanma riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, ayakta çalışmak zorunda kalanların tek bacağına yüklenerek iş yapmamalarını, aksi durumda kas spazmına bağlı sinir sıkışması olabileceği uyarısında bulundu. Bazı bel ağrılarının ağır yük kaldırma ve aşırı yüklenmeye bağlı oluştuğunu anlatan Erdem, bu tür ağrıların mekanik kökenli olduğunu, istirahat ve egzersiz ile geçtiğini söyledi.

        Bacağı etkileyen bel ağrısı ile kola vuran boyun ağrısına karşı dikkat edilmesi çağrısında bulunan Erdem, el, kol, bacakta uyuşma meydana gelen kişilerin bir hekime başvurmasını istedi. İltihaplı romatizmal hastalıklara bağlı bel ağrılarına değinen Erdem, mekanik bel ağrısının istirahatla azaldığını ancak iltihaplı romatizmal hastalıklara bağlı bel ağrılarının istirahatle şiddetlendiğini vurguladı. Bu tür hastaların sabah uyandıklarında hareket etmekte güçlük çektiklerini kaydeden Erdem, bu şekilde şikayeti olanlar da doktora gözükmeleri önerisinde bulundu.

        Yük taşırken iki el desteği ile kaldırılması önerisinde bulunan Erdem, şöyle dedi:

        ''Herhangi bir şeyi belinizle eğilerek değil dizlerinizle çömelerek kucaklayın ve öyle kaldırın. Fıtığı olanlar uzun süre otururken bel ve bacağa vuran ağrı çok olur. Uzun süre oturulması gereken durumlarda bele destekli koltuklar veya özel yastıklar tercih edilmelidir. Boyun hastalığı olanlar dik oturmalıdır. Bilgisayar kullananlar ekranın göz hizasında olmasına dikkat etmelidir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ