Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık MEHMET ACAR Uğur Acar Manavgat Antalya işitme engelli

        21 Ocak'ta ilk tam yüz nakli olarak Türk tıp tarihine geçen Uğur Acar'ı, Manavgat'ın Gebece Köyü'nde yaşayan babası, akrabaları ve köylüleri özlemle bekliyor.

        Fatih HEPOKUR / Soner ÖZCAN AHT

        Uğur Acar'ın işitme engelli babası Mehmet Acar ameliyat olduktan sonra oğlunu görmeye gidemediğini ifade ederken, "Ben cahilim, Antalya'da kaybolurum" dedi. Gazetecilerin dizüstü bilgisayardan oğlunun yeni fotoğraflarını gösterdikleri baba Mehmet Acar, işaret diliyle oğlunun yüzünün çok iyi olduğunu anlattı.

        Akrabaları ve köylüleri de, Uğur'un bir an önce sağlığına kavuşarak köylerine dönmesini beklediklerini ifade etti. Gebece Köyü'nden Remzi Sarı, Uğur'un en çok sucuklu yumurtayı özlediğini gazetelerden öğrendiklerini ifade ederek, "Uğur köye döndüğü zaman ona sucuklu yumurta yapacağız. En iyi şekilde karşılayacağız" dedi.

        Akrabalarından Mehmet Acar da Uğur'un büyük sıkıntı ve zahmet çektikten sonra bu hale gelmesini sağlayan herkese çok teşekkür ederken, bir an önce köye dönmesini beklediklerini söyledi. Gazetelerde, özellikle yurtdışından Uğur'a evlenme teklifi geldiğini okuduklarını söyleyen Acar, "Uğur'un yabancılarla evlenmesini istemiyorum. Türkle, Müslüman biriyle evlensin" dedi.

        YENİ YÜZÜYLE GÜNEŞLENDİ

        Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası olan 19 yaşındaki Uğur Acar, tedavisinin sürdüğü Akdeniz Üniversitesi'nde ilk kez hastane bahçesine inerek güneşlendi. Kardeşi Ali Acar ve bir güvenlik görevlisi ile Galatasaray şapkası giyerek dışarı çıkan Uğur Acar yüzüne de maske taktı. Acil servisin önündeki kafeteryada kardeşi Ali Acar ve güvenlik görevlisiyle yaklaşık 10 dakika oturan Uğur Acar sık sık şapkasını çıkarıp güneşe baktı. Kardeşi ve güvenlik görevlisi çay içerken Uğur Acar sadece güneşlenmeyi tercih etti.

        DOKTOR İZNİ İLE BAHÇEYE ÇIKTI

        Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'ın izniyle 10 dakikalığına hastane bahçesine çıktıklarını söyleyen Uğur Acar'ın kardeşi Ali Acar, ''Kardeşim sürekli dört duvar arasındaydı. Dün ilk defa basın toplantısı için çıktı. Ardından bugün de havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle bahçeye çıkmak istedi. Özkan'ın izniyle de bahçeye çıktık'' dedi. Acar, kardeşinin 10 gün sonra taburcu olmasını beklediklerini ve taburcu olduktan sonra nereye gideceklerini bilmediğini dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ