Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Organlarıyla 4 kişi hayata tutundu

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, evli ve 3 çocuk babası Mustafa Okutan'ın (34) başına, yaklaşık bir hafta önce Kabadüz ilçesi Derinçay köyünde ormanlık alanda çalıştığı sırada ağaç düştü. Ağır yaralanan Okutan'ın Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organları ailesi tarafından bağışlandı.

        Yapılan değerlendirme sonrası organları 4 hasta için uygun bulunan Okutan'ın böbrekleri Samsun ve Trabzon'a, kalbi Ankara'ya, karaciğeri ise Erzurum'a gönderilmek üzere sağlık ekiplerince operasyonla alındı. Yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından alınan böbrekler ve karaciğer, karayoluyla söz konusu illere gönderildi.

        KALP İÇİN ZAMANA KARŞI YARIŞ

        Okutan'ın kalbi için ise sağlık ekipleri zamana karşı yarıştı. Ankara'dan uçakla önce Samsun'a, oradan da Sahil Güvelik Komutanlığı'na ait helikopterle Ordu'ya gelen ekipler, aldıkları kalbi helikopterle Samsun'a, oradan da uçakla Ankara'ya ulaştırdı.

        Organları bağışlanan Mustafa Okutan'ın eşi Adile Okutan, eşinin vefat etmesinden dolayı çok üzgün olduğunu ancak başka insanlara hayat vereceği için mutlu olduğunu söyledi.

        Okutan'ın ağabeyi Ayhan Okutan ise kendi çocuğunun da bir süre önce organ nakliyle hayata tutunduğunu dile getirdi.

        Çocuğuna operasyonla kalp nakli yapıldığını anlatan ağabey Okutan, ''Belki o sıkıntıyı görmeseydik bağış yapmazdık. Kardeşim de can kurtarsın diye organlarını bağışladık. Bir kardeşim vardı, şimdi 4 kardeşim oldu'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ