Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat

        Burdur İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda vatandaşları uyararak, ortaya çıkan sağlık sorunları ile ilgili olarak 112 Acil Servis’in aranmasını istedi.

        Bilgisizlik ve yanlış kullanım sebebiyle karbonmonoksit zehirlenmeleriyle karşılaşıldığını dile getiren Burdur İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, "Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Lodos nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir" dedi.

        Soba ve doğal gaz zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla lodos süresince uyulması gerekn hususları aktaran Şenbayram şunları söyledi:

        "Lodos esintisinin etkili olduğu süre boyunca gerekmedikçe soba yakılmamalıdır. Yanmakta olan soba yatmadan evvel mutlak surette söndürülmelidir. Bina yanlarında veya çatı saçak altlarında yürümemeye veya durmamaya özen gösterilmelidir.

        Kopan, sarkan ve yere düşen elektrik hatlarına ve kablolarına yaklaşmayınız ve bu gibi durumları 186 no'lu telefondan Elektrik Arıza Servisi'ne bildirilmelidir. Çökme veya yangın tehlikesinin bulunduğu durumlarda derhal 110 no'lu telefondan İtfaiye Servisi aranmalıdır. Ortaya çıkabilecek acil sağlık sorunlarında derhal 112 no'lu telefondan Acil Yardım Servisi aranmalıdır. Doğalgaz Şebekesi ile ilgili ortaya çıkabilecek sorunlarda 187 no'lu telefondan Doğalgaz Arıza Servisi aranmalıdır.”

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ