Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Hastalar doktorları bu gerekçelerle şikayet ediyor

        Mert Neşet MUSLU-AHT

        Sağlık Bakanlığı'nın hasta ve hasta yakınlarının, hizmetlerinden memnun olmadığı sağlık çalışanlarını şikayet edebilmesi için kurduğu ALO 184 hattına şikayet yağdı. ALO 184 hattına, "Doktor bana yan baktı", "Doktor bana hakkını helal etmedi", "Canımı acıttı" ve "Muayene ederken ayağıma bastı" gibi gerekçelerle şikayetler yapıldı. Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Türkiye'de kendi çalışanlarını şikayet ettiren tek bakanlık Sağlık Bakanlığı'dır. Bu uygulamaya son verilmelidir" dedi.

        SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM

        Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm adı altında başlattığı uygulamayla vatandaşlar ALO 184 hattını arayarak, memnun kalmadıkları sağlık çalışanlarını şikayet edebiliyor. Bu yıl Alo 184 hattına İzmir'den 5 bin şikayet yapıldı. Kent içindeki hastanalerin "Hasta Hakları" birimlerine de 10 binin üzerinde başvuru oldu. Vatandaşların sağlık çalışanlarından memnuniyetsizliği giderek artarken, ALO 184 hattı ve hasta hakları birimlerine, 'bu kadar olmaz' dedirtecek şikayetler geldi. Vatandaşların sağlık çalışanlarına, 'Bana yan baktı, 'Doktor bana hakkını helal etmedi', Beni çok bekletti', 'Canımı acıttı', 'Ayağıma bastı' şeklinde şikayetlerde bulunduğu öğrenildi.

        Doktorlar, büyük tepki gösterdikleri hattın biran önce kapatılmasını istedi.

        TEK BAKANLIK

        Sağlık çalışanlarına yönelik şikayetlerin onları rencide eder boyuta geldiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık çalışanları da kendilerini gerçek dışı nedenlerle şikayet eden vatandaşlara karşı dava açmalıdır. Büyük bir özveriyle çalışan ve vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alabilmesi için ellerinden geleni yapan sağlık çalışanları bu şikayetleri hak etmiyor. Bu uygulamalar artık son bulmalıdır" dedi.

        GERÇEK DIŞI

        Hastaların kendi haklarını aramak için Alo 184 ve hasta hakları birimlerine başvurabileceğini ama gerçek dışı şikayetlerin yapılmaması gerektiğini belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ayhan İzzettinoğlu, ''Tabi ki vatandaşların memnun olmadıkları sağlık çalışanlarını bize bildirme hakkı var. Ancak doktorların tıbben yaptığı uygulamalar da bazen vatandaşları memnun etmiyor. Örneğin, doktora gelerek istediği bazı ilaçları yazdırmak istiyor. Doktor da bunun doğru olmayacağını söyleyince de, ''Benim reçetemi yazmadı'' diye doktoru şikayet ediyor'' dedi.

        DOKTORLARA GELEN ŞİKAYETLER

        Doktor bana yan baktı

        Beni çok bekletti

        Canımı acıttı

        Ayağıma bastı

        Benimle ilgilenmedi

        İstediğim ilaçları yazmadı

        Tedavi çok uzun sürdü

        Doktor bana hakkını helal etmedi

        Hastama geç teşhis koyuldu ve yakınımı kaybettim

        Doktorlar da karşı dava açmalı

        Sağlık çalışanlarına yönelik şikayetlerin rencide eder boyuta geldiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol "Bundan sonra sağlık çalışanları da kendilerini gerçek dışı nedenlerle şikayet eden vatandaşlara karşı dava açmalıdır. Büyük bir özveriyle çalışan ve vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alabilmesi için ellerinden geleni yapan sağlık çalışanları bu şikayetleri hak etmiyor. Bu uygulamalar artık son bulmalı" dedi.

        İlaç yazmayınca şikayet ediyorlar

        İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ayhan İzzettinoğlu, hastaların kendi haklarını aramak için Alo 184 ve hasta hakları birimlerine başvurabileceğini, ama gerçek dışı şikayetlerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Doktorların kanıta göre işlem yaptığını vurgulayan İzzettinoğlu, ''Tabi ki vatandaşların memnun olmadıkları sağlık çalışanlarını bize bildirme hakkı var. Ama doktorların tıbben yaptığı uygulamalar da bazen vatandaşları memnun etmiyor. Örneğin, doktora gelerek istediği bazı ilaçları yazdırmak istiyor. Doktor da bunun doğru olmayacağını söyleyince de, 'Benim reçetemi yazmadı' diye doktoru şikayet ediyor'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ