Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa'da fıstık ve zeytin fidan dikimi sezonu başladı. Bağ ve bahçelerinde bakım yapan vatandaşlar, fidan yetiştiricilerden meyve ağaçları alarak dikmeye başladı.

        Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla fıstık ve zeytin fidan dikim sezonu başladı. Fidan fiyatşaro türüne göre 3 liradan başlayıp 30 liraya kadar çıkıyor. Fidan yetiştiricileri sezonun açıldığını belirterek, vatandaşların çam ve meyve fidanlarını daha çok aldıklarını belirtti.

        “Vatandaşlar bu yıl çam ve meyve ağaçlarına yöneldi”

        Çiftçi Hüseyin Polat, “Şanlıurfa’da en çok ekilen zeytin ve fıstık ağaçlarıdır. Fıstığın kökü Şanlıurfa’dır. Gaziantep fıstığın montajını ve ambalajını yaptığı için Gaziantep diye geçiyor. Şu an Şanlıurfa’da ekilen fıstık çoğunlukla zeytindi, ama vatandaşlar bu yıl meyve ve çam ağaçlarını yöneldi. Oksijeni yoğun olduğu için insanlar çam ağaçlarına yöneldi. Havaların güzel olmasıyla yoğunluk olarak kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar fidanlara talep ediyor. Çam fidanı 1530 lira, fıstık fidanları 35 lira ceviz fidanı 1020 lira arasında değişebiliyor” dedi.

        Fidan yetiştiricilerinden meyve fidanı alan Mehmet Kızıltaş ise evinin bahçesine meyve ağacı dikeceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler