Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Sivasspor Galatasaray maçının yazar yorumları - GS haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Sarı-Kırmızılılar, ilk iki haftada izlediğimiz ve övdüğümüze yakın bir futbol oynadı. Sivas'ın aklında, hafta içi yorgunluğu vardı. Terim'in son anlarda yaptığı değişiklikler, büyük bir darbenin önüne geçti. Aslan başta iyiydi ama, sonda da şanslıydı.

        2

        İlk 65 dakikada Belhanda, Fehgouli, Arda, Babel hareketli dörtlüsü Sivasspor’un uzayan takım boyunda, merkezdeki boşluğu çok iyi kullandılar. 2-0’ı buldular, fazlası da mümkündü. Sivas’ın kaçırdığı penaltı ise ev sahibinin tek şansı. 68’te Claudemir ve Yasin oyuna girdikten sonra merkezi Sivasspor’un dolduruşuyla iş tersine döndü. Fatih Terim, 81’e kadar baskıyı seyretti.

        3

        Yediği golde yaptığı hataya rağmen Okan maçı tuttu. Terim 13 dakika sonunda 3 değişiklik yaparak yeniden savunma dengesini kurdu ve büyük bir darbenin önüne geç de olsa set çekti. Başta iyi, sonda şanslıydı...

        4

        ŞANSAL BÜYÜKA: Kadere bakın: Galatasaray’ın öne geçtiği golde, asist Feghouli’den, gol Belhanda’dan geldi. Galatasaray’ın istenmeyen, gitmeleri için arkalarından elli türlü dolap döndürülen, camia ve taraftara hedef gösterilen iki futbolcu... İkinci golün asistinin de Belhanda’dan geldiğini ekleyelim.

        5

        Kardeşim, bu adamlar sizin kontratlı oyuncularınız değil mi? İsteseniz de, istemeseniz de paralarını tıpış tıpış ödemek zorunda değil misiniz? Bırakın, oynasınlar o zaman... Kontratları bitene kadar etlerinden-sütlerinden yararlanın. Eve damat almıyorsunuz ki, takıma yararı olacak futbolcuya bakıyorsunuz.

        6

        İlk bir saatte çok rahat, iyi bir Galatasaray, son yarım saati dağınık, paniğe uğrayan, kalecisiyle ayakta kalmaya çalışan bir Galatasaray izledik. Bu galibiyet Galatasaray için “üçlü vurgun”dan farksız... Herkesin puan kaybettiği haftada zirveye yaklaştılar, arkadan gelenlerle arayı açtılar. Belki Arda‘yı kazandılar. Belki Feghouli-Belhanda ikilisi ile camia arasındaki barışı sağladılar. Yetmez mi, daha ne olsun?

        7

        AHMET ÇAKAR: Kaleci Okan maç boyu yediği gol dışında mükemmel oynadı. Belki şanssızlık, golü bacak arasından yedi. Bu dakikadan sonra Galatasaray için acı veren, sıkıntılı dakikalar başladı. Hele hele Sivasspor'un kaçırdığı bir pozisyon var ki, Galatasaray ve Okan'ın şansı idi.

        8

        Fatih Terim oyuncu üzerine oyuncu değiştiriyor, maçı tutmaya çalışıyordu. Yenebilecek bir gol hem puan kaybı hem de 2-0'dan beraberliğe gelmiş bir maç olarak ağır bir prestij sorunu yaşatacaktı. Ama olmadı. Galatasaray direndi ve hayati derecede 3 puan alıp, sahadan mutlu bir şekilde ayrıldı.

        9

        VAR kararları tuhaf. Sivas'ın kazandığı penaltı penaltı ama pozisyon gri. Ayrıca kaçan penaltıdan hemen sonra bir penaltı daha yapıldı. Ama ne Bitigen ne de VAR hakemi bu penaltıyı vermeye ve verdirmeye cesaret edemediler. Sonuç olarak Bitigen'i çok ciddi hata yapmasa da eski performanslarından uzak buldum.

        10

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray yazarları veya bazı Galatasaraylılar, Feghouli ile Belhanda'ya sallıyorlar. İyi güzel ama bir de arka bahçeye çıkıp şöyle bakalım pencereden; Feghouli ile Belhanda'yı oynatsan da oynatmasan da belli bir parayı vereceksin, satana kadar.

        11

        O zaman bunları oynatmakta fayda var. Oynatmamakta veya bedavaya yollamakta değil. Fatih Terim de bu iki futbolcuyu böyle kullanarak doğru iş yapıyor. Ayrıca malı tezgahın altına saklamayacaksın, satmak için vitrine çıkaracaksın. Galatasaray'da neler noksan, neler iyi bu maçta çok iyi gözüktü.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: Belhanda, Arda, Feghouli, Emre Kılınç sık sık orta alana gelerek hem paslaşmalara destek verdiler hem de Taylan'ı baskıdan kurtardılar. Galatasaray, rakip sahaya pas yaparak yerleşti. Terim ve ekibi Sivas'ı çok iyi analiz etmiş. Galatasaray maç boyu rakibi kendi oyununa mahkum etti.

        13

        Belhanda'nın attığı gol öncesi Emre Kılınç'ın müthiş çalımlarla getirdiği topu Feghouli'nin arka gözü varmış gibi Belhanda'ya yollaması akıl doluydu. Terim'in yönetimden "Futbolcuları itibarsızlaştırmayın" talebinin ne kadar haklı olduğunu Sivas'ta gördük.

        14

        Terim'in acilen "Bireysel disiplinsizliğe" el atması gerekir. Taylan'ın gördüğü sarı kart amaçsızdı. Belhanda'nın iyi oynarken laubali pas vermesi pozisyon oldu. Ancak Marcao'nun Kayode'ye yaptığı penaltı tam bir sorumsuzluk örneğiydi.

        15
        16
        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ