Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Son dakika... Başakşehir'e transfer olan Arda Turan ilk açıklamayı yaptı! - Rams Başakşehir Haberleri

        Arda Turan resmen Medipol Başakşehir'de... Günlerdir konuşulan transfer resmiyete döküldü.Arda Turan, az önce İstanbul'a indi.Bir grup Medipol Başakşehir taraftarı, Arda Turan'ı karşılamak için İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitti. Taraftarlar, "İmparator Arda Turan" şeklinde tezahüratlar yaptı.

        Havalimanında kısa bir açıklama yapan Arda Turan şunları söyledi:

        Başakşehir ailesine çok teşekkür ediyorum, bana bu fırsatı verdikleri için. Umarım en güzel başarılara, şampiyonluğa beraber ulaşırız. Çok mutluyum. Öncelikle Göksel Gümüşdağ başkanıma, Abdullah Avcı hocama çok teşekkür ediyorum. Sadece kısa vadeli hedefler için değil, uzun vadeli başarılar için buradayım"

        Öte yandan tecrübeli yıldız, resmi Twitter hesabındaki bilgileri değiştirdi. Milli futbolcu profilini "Başakşehir futbolcusu" ifadeleriyle güncellerken, Başakşehir'e de bir Tweet attı. Arda, Başakşehir'in Twitter hesabını etiketlediği paylaşımda "Pazartesi günü antrenman saat kaçta" ifadelerini kullandı.

        Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

        "Arda Turan bugün, üzerinde turuncu formasıyla ülkesine dönüyor. Bu, sadece Başakşehir’in değil Türkiye’nin transferi. Hepimiz için hayırlı olsun.”

        Barcelona ile Medipol Başakşehir, Arda Turan için 2,5 yıllık kiralık (1,5 artı 1 yıl opsiyonlu)olarak anlaşmaya vardı. Medipol Başakşehir, Arda Turan için pazartesi günü imza töreni düzenleyecek.

        BARCELONA'YA VEDA ETTİ

        Arda Turan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Barcelona'ya veda etti. Milli futbolcu şu ifadeleri kullandı:

        BARCELONA'DAN AÇIKLAMA

        Barcelona,Arda'nın kiralık olarak Medipol Başakşehir'de oynadığı dönemde başka kulübe transfer edilmesi hakkını elinde tutacak. Katalan temsilcisi,Arda'nın bu süreçte göstereceği performansa göre ekstra kazanç elde edebilecek. Medipol Başakşehir, istediği takdirdeArdaTuran'ın bonservisini satın alabilecek.ArdaTuran, iki buçuk sezon boyunca formasını giydiği Barcelona ile 55 maçta 15 gole imza atmıştı. Milli oyuncu, bu süreçte bir lig, iki İspanya Kral Kupası, bir İspanya Süper Kupası, bir Dünya Kulüpler Kupası ve bir UEFA Süper Kupa kazandı.

        55 MAÇ, 6 KUPA

        Arda Turan Barcelona'da geçirdiği 2 buçuk yılda 55 karşılaşmada forma giyerken, 15 kez de gol sevinci yaşadı. Milli futbolcu bu süre içinde 1 lig, 2 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kupa ve 1 de Avrupa Süper Kupa kazandı.

        Arda Turan Barcelona'ya 2015 yılında transfer olmuş, ancak Katalan ekibinin transfer cezası nedeniyle 2016 Ocak ayına kadar forma giyememişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ