Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Biden'dan Putin'e gözdağı: Her şeye hazırız
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Basın toplantısı düzenleyen Biden şu ifadeleri kullandı:

        "Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek. Rusya askerlerini çektiğini söylüyor ancak biz bu durumu daha göremedik

        Ukrayna Rusya'yı tehdit etmiyor. NATO, Ukrayna'ya füze konuşlandırmıyor. Rusya'nın istikrarını bozma peşinde değiliz. Rus vatandaşları, siz bizim düşmanımız değilsiniz. Sizin de Ukrayna'ya karşı kanlı bir savaş istediğinize inanmıyorum. Zira bu ülke ile çok derin tarihi ve kültürel bağlarınız var.

        Ukrayna'daki bütün Amerikalıların ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki ABD NATO ülkelerinin her bölgesini savunacak. NATO'nun doğu kanadını güçlendirmeye çalışıyoruz. Eğer Rusya herhangi bir harekete geçerse biz de müttefiklerimizle harekete geçeceğiz.

        REKLAM

        ABD halkı için demokrasiyi savunmak her zaman önem taşımıştır. Eğer Rusya Ukrayna'ya saldırırsa harekete geçmeye hazırız. Biz NATO müttefiklerimizle beraber ortak yanıt vereceğiz. Rusya ile ortak geçmişimizden yola çıkarak diplomasiyi seçebiliriz. Biz özgürlüğü savunuyoruz."

        KUZEY AKIM 2 AÇIKLAMASI

        Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya'ya daha önce eşi benzeri görülmemiş yaptırımlar getireceklerini kaydeden Biden, "Rusya'dan Almanya'ya doğal gaz götüren Kuzey Akım 2 boru hattına gelince, Rusya Ukrayna'yı işgal ederse buradan gaz akmayacak." uyarısında bulundu.

        Biden, ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini ancak NATO müttefiklerinin destekleneceğini bir kez daha dile getirerek, "Rusya'ya karşı atacağımız adımlar, bizim için acısız olacakmış gibi davranmayacağım. Enerji fiyatları üzerinde etkisi olabilir. Bu konuda da büyük enerji tüketicileri ve üreticileri ile aktif olarak adımlar atıyoruz." dedi.

        Kongre ile de Ukrayna krizi konusunda atılacak adımları görüştüklerini belirten Biden, "Biz Rusya ile doğrudan bir çatışma istemiyoruz ancak Rusya Ukrayna'daki Amerikalıları hedef alırsa güçlü bir karşılık veririz. Rusya şirketlerimize, kritik altyapımıza siber saldırılar gibi bize ya da müttefiklerimize asimetrik saldırılar düzenlerse buna da karşılık vermeye hazırız." diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ