Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika Galatasaray haberleri: Hasan Şaş'ın istifasının perde arkası - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde lige verilen arada antrenmanlarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başlarken yardımcı antrenör Hasan Şaş'ın ayrılığı gündeme bomba gibi düştü. Yıllardır Terim'in yardımcılığını yapan Şaş'ın istifasıyla ilgili ilk detayları dün sıcağı sıcağına Habertürk okuyucularına ulaştırmıştı. Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel, bugün de sürpriz istifanın perde arkasındaki yeni bilgilere ulaştı.

        2

        Daha önce 2 kez istifa etmesine rağmen görevine devam eden Hasan Şaş, bu kez kesin kararını verdi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Terim'in yeni sezonda kendisini düşünmediğini bilen Şaş, tecrübeli hoca ile dün bir görüşme yapıp kalan 8 maçı beklemeden istifasını verdi. 43 yaşındaki antrenör, bir anlamda ayrılan tarafın kendisi olmasını tercih etti. 8 maçı beklemeden ayrılmayı tercih eden eski Milli futbolcuyu bu karara götüren süreç ise şöyle gelişti...

        3

        Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Aytemiz Alanyaspor maçında rakip takım antrenörüne hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza alan Şaş için PFDK'ya başvurmaması dikkat çekmişti.

        4

        Sarı-kırmızılılarda daha önce de istifanın kıyısından dönen Hasan Şaş, sezon başında aldığı bir başka ceza sonrasında yalnız bırakıldığını düşünmüş ve sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yapmıştı.

        5

        Galatasaray'da koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen arada idmanlar resmi olarak yeniden başlamadan önceki süreçte Florya'ya yakın ikamet eden futbolcular, tesislere gelerek sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde bireysel çalışmalar gerçekleştiriyordu.

        6

        Fatih Terim'in koronavirüs kapması nedeniyle takımdan zorunlu olarak uzak kaldığı bu süreçte Hasan Şaş'ın tesislerde düzenli olarak antrenmanlara katılmadığı, tesislere geldiğinde ise aktif olarak bir görev verilmediği öğrenildi.

        7

        Geçen hafta antrenmanlar öncesinde teknik ekip, idari personel ve futbolcular, Kovid-19 testinden geçerken Hasan Şaş ve Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeydi. Terim aynı gün diğer yardımcısı Levent Şahin'le takımın durumu hakkında konuşurken, Hasan Şaş'ı görmezden geldi.

        8

        Tecrübeli çalıştırıcıyla arasında bir soğukluk olduğunu hisseden Şaş ise testler tamamlandıktan sonra Terim ile görüşmeden tesislerden ayrıldı.

        9

        Karantina sonrası ilk kez dün Terim yönetiminde çalışmalarını gerçekleştirmek için toplanan Galatasaray'da Hasan Şaş, Fatih Terim ile bir görüşme gerçekleştirdi.

        10

        "HOCAM, BEN BIRAKAYIM"

        Sözleşmesi uzatılmayacak olan Hasan Şaş, görevi bırakmak istediğini Terim'e iletti.

        11

        Fatih Terim de Hasan Şaş'ın bu kararını olumlu karşıladı.

        12

        DEĞİŞİM SÜRECEK, GÖZLER DAVALA'DA

        Mevcut ekibini değiştirmek istediği bilinen teknik direktör Fatih Terim'in, bu düşüncesi medya koordinatörü Hande Sümertaş'ın 22 Nisan'da istifa etmesiyle başlarken yaprak dökümü Hasan Şaş ile devam etti. Bu gelişmelerin ardından ise gözler Ümit Davala'ya çevirildi.

        13

        İLK KEZ DÜN İDMANA ÇIKTI

        Terim, tıpkı Hasan Şaş gibi sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ümit Davala’yla da yeni sezonda çalışmayı düşünmüyor. Oynanacak 8 maçın ardından Davala’yla yolların ayrılması planlanıyor.

        14

        KARANTİNA SÜRECİNİ BODRUM'DA GEÇİRDİ

        Karantina günlerini ailesiyle birlikte Bodrum’da geçiren Davala, son 1 haftası resmi olmak üzere 2 haftadır günü çift idmanla tamamlayan futbolcuların çalışmalarına katılamadı. Ardından koronavirüsü yenen Fatih Terim'in dün ilk kez sahaya inmesiyle birlikte o da iş başı yaptı. Terim'in bir diğer yardımcısı Levent Şahin ise bu süreçte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde takımla birlikte bulundu.

        15

        İSTİFA AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

        Şaş, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünden itibaren çok sevdiğim Galatasaray'dan kendi isteğimle ayrılmış durumdayım. Bugüne kadar en kötü günlerimde bana destek veren taraftarımıza teşekkür ederim. Hoşçakalın." ifadelerini kullanmıştı. Şaş'ın mesajında Fatih Terim'e teşekkür etmemesi de dikkat çekti.

        16

        GALATASARAY'DAN ŞAŞ'A TEŞEKKÜR

        Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Kulübümüzde futbol A takım yardımcı antrenörlüğü görevini yürüten Sayın Hasan Şaş, görevinden ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." denilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ